Mad

Hjemmebagt knækbrød

emma slebsager vegansk knækbrødHjemmelavet knækbrød er noget af det bedste, der findes. De er umulige ikke at spise direkte fra ovnen, helt ligesom varm ristet müsli, og det elsker jeg dem for. Findes der noget lækrere end at hapse noget friskbagt direkte fra bagepladen? Ud over at være sprøde og lækre er de veganske og lavet af ting, jeg alligevel altid har derhjemme = perfekte til dovne dage, hvor man trænger til noget sprødt. Opskriften har jeg fået af min veninde Anne Sofie, den slår aldrig fejl og er helt simpel:

• 1 dl solsikkekerner, 1 dl hørfrø, 1 dl græskarkerner, 1 dl sesamfrø, 1 dl havregryn

• 3 dl mel, 2 dl vand, 1 dl olie

• 1 tsk salt, 1 tsk bagepulver

Bland det hele i en skål, rul det ud på to bageplader, marker med en kniv hvor store stykker, du vil have, og bag dem i ovnen ved 200 grader, til de er gyldne – det tager cirka 15 minutter i min ovn. Regn med, at den første plade forsvinder i løbet af no time. De knækbrød, der er tilbage, er geniale i madpakker de næste dage, og de holder sig fint sprøde i en kagedåse eller et glas.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

6 kommentarer

  • Besvar
    Lise
    13. marts 2015 at 09:04

    Det er nemlig SÅ godt!
    Kender du tippet med at lægge dejen mellem to stykker bagepapir og så flade det ud med hænderne?
    Det funker for mig og fedter knap så meget.

    ps. send-knappen er forsvundet i mine browsere chrome og firefox, så måtte bruge safari

    • Besvar
      Emma
      13. marts 2015 at 10:02

      Ja, sådan gør jeg også. Plejer dog at bruge en kagerulle til at flade ud, men det er nemlig smart at slippe for at svine den til :)
      Det er mærkeligt med den knap. Jeg bruger også firefox, og hos mig er den der.

  • Besvar
    » Peanutbutter, kikærter og perlebyg emma slebsager
    9. april 2015 at 07:33

    […] og rosiner og en banan. Der har været tre portioner knækbrød i ovnen herhjemme, siden jeg delte opskriften med jer. De er så […]

  • Besvar
    Katrine
    10. april 2015 at 18:18

    Ville bare lige sige, at jeg netop har brugt din opskrift til mine første hjemmebagte knækbrød. Og de smager jo virkelig, virkelig godt! Så mange tak for opskriften :)

    • Besvar
      Emma
      12. april 2015 at 14:30

      Uh, det er jeg glad for at høre!

  • Besvar
    » Lækkersulten? 8 veganske snacks emma slebsager
    15. september 2015 at 07:30

    […] med bær (eller citron eller chokolade) i • Hjemmebagt knækbrød med masser af kerner • Popcorn, verdens nemmeste snack! • Dadelkugler med alt godt fra […]

  • Skriv en kommentar