Interviews

Hej og velkommen til!

Siden jeg var med i Emilys venindebog og fortalte om at rejse uden fly i Go’ Aften Danmark torsdag aften, er I mange, som har fundet herind – hurra! Det er dejligt, at I vil læse med og er nysgerrige. Forhåbentlig kan I finde I inspiration til at leve lidt grønnere, så vi sammen kan forandre verden én hverdagsvane ad gangen. Det er længe siden, at jeg har præsenteret mig selv her. Hvem jeg er, hvad jeg laver, og hvad jeg tænker. Læs med, hvis du vil lære mig lidt bedre at kende!

Jeg har et hjerte, som banker for klimasagen. Og en stenhård tro på, at alle kan gøre en forskel. Her på bloggen deler jeg, hvordan jeg selv gør min hverdag mere bæredygtig – i form af grøn mad, bevidste (brugte) indkøb, rejser uden fly og alle mulige andre valg og fravalg. Desuden er jeg medstifter af Sustain Daily og vært på Sustain Daily Podcast, hvor vi går i dybden med alle mulige aspekter af en grøn livsstil.

Min interesse for bæredygtighed startede, da jeg besluttede mig for at spise vegetarisk, mens jeg var på Vallekilde Højskole i 2010. Siden har jeg slugt bøger, film, artikler, foredrag og debatter om klima og miljø, været frivillig i Klimaambassaden, ansat i en grøn tænketank og altså stiftet Sustain Daily, som spreder inspiration til bæredygtig livsstil til tusindvis af mennesker hver dag. Det er min måde at være klimaaktivist: At inspirere til grønne valg.

Jeg er mor til Otto på 1 år og bor sammen med ham og hans far i en lejlighed på Nørrebro i København. Vi har alt, vi skal bruge – og når vi får et nyt behov, leder vi altid efter en brugt version af det, vi mangler. Alt fra klapvogn til loftslamper, cykelhjelme og computere finder vi på DBA, Reshopper og rundt omkring på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Hvis jeg køber nyt, forsøger jeg at købe bæredygtigt og socialt ansvarligt produceret. Jeg er også stor fan af at låne festkjoler, boremaskiner, gode bøger og babyudstyr af andre frem for at købe det. Sharing is caring.

I år 2018 skriver jeg alt ned, jeg anskaffer mig – gaver, ting jeg køber brugt, og ting jeg køber fra ny. Listen står i min bullet journal, og du kan se, hvad der er flyttet ind fra januar til marts her og fra april til juni her.

Jeg er vegetar, fordi det gør en kæmpe forskel i forhold til mit aftryk på planeten. Jeg har fejret jul uden andesteg i 6 år og gennemlevet hele pulled pork-trenden uden at smage det. Og jeg står stadig! Udover at spise vegetarisk, køber jeg næsten 100% økologisk mad. Det gør jeg for at undgå sprøjtegiftrester i grundvandet, og fordi jeg tror på, at det giver mening at sende et signal til landbruget om, at vi er klar til at betale flere penge for bedre produkter. Jeg er kæmpe fan af Københavns Fødevarefællesskab, som har lært mig at sætte pris på forårets første asparges og efterårets første sprøde æbler. Mit madbudget ligger på omkring 1350 kroner om måneden – du kan læse meget mere om min økonomi i køkkenet her.

Min grundindstilling er, at alle gør, hvad de kan. Jeg tror ikke på løftede pegefingre og skræmmekampagner. Tvært imod tror jeg på sammenhold, friheden til at sige pyt når det hele ikke er perfekt, og værdien i selv de mindste skridt i den rigtige retning.

Her er fem ting, du måske ikke vidste:

  • Jeg har brunt bælte i jujitsu
  • Jeg har set alle sæsoner af Gift ved første blik, men ejer ikke et fjernsyn
  • Jeg kan virkelig ikke lide bladselleri
  • Jeg har let til tårer og får tit en klump i halsen, når noget er smukt – fx fællessange til fester, reklamer med babyer eller romantiske scener i dårlige film
  • Jeg er i gang med at blive klog på, hvordan jeg kan investere mine penge bæredygtigt

Hvis der er et eller andet, du vil vide, så spørg bare løs. Og endnu engang: Velkommen til! Tak fordi du læser med.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

0 kommentarer

Skriv en kommentar