Mad

Hej fra eksamenskontoret + WeFood

God fredag formiddag og hej fra mit spisebord, som jeg har siddet limet fast til siden mandag med en ugeeksamen foran mig. Jeg tænkte at vise jer mine måltider fra i går, men først en god nyhed: Nu er det helt på plads, at Folkekirkens Nødhjælp åbner WeFood, et socialt supermarked med alle de varer, som ikke kan sælges til fuld pris, fordi de fejler et eller andet overfladisk. SÅ sejt.

emma slebsager avokado på ristet brødJeg står tidligt op, når jeg skal være effektiv – så her er et morgenmadsbillede badet blåt morgenlys. Jonathan havde morgenmad med på sit arbejde i sidste uge, og hans kollegaer kunne ikke spise alt brødet, så nu er vores fryser fuld af franskbrød. Sådan noget luftigt noget, der bliver helt sprødt, når man rister det. Haps! Spiste to skiver med avokado og chilisovs og drak en kop te. råkast og kartoffelfrikadellerTil frokost spiste jeg rester fra en råkostsalat, jeg lavede i tirsdags, med et par kartoffelfrikadeller fra fryseren til. Sjovt som den hele er blevet lyserød, mens den har stået i køleskabet, sådan går det med rødbeder.emma slebsager tacos uden brødOm aftenen havde jeg sindssygt meget lyst til tortillas med fyld, så jeg gik i Superbrugsen for at købe ind til det – bønner, peberfrugt, agurk, spinat, koriander, hele molevitten! Men så havde de ikke nogen økologiske tortillas :( :( :( Det blev en salat i stedet. Ikke helt det samme. Kender I nogen steder, der sælger økotortillas? Eller skal jeg simpelthen lave dem selv?

 

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

12 kommentarer

 • Besvar
  Rikke Nielsen
  22. januar 2016 at 12:04

  Ser lækkert ud :) Og i forhold til tortillas ville jeg kigge i en helsekost, desværre heller aldrig set dem i et supermarked. Men men du kunne også lave nogle selv. Prøvede at lave nogle majstortillas engang, og min søster plager hver gang vi ses, om jeg ikke laver dem igen :) Så kast dig ud i det :)

  • Besvar
   Emma
   22. januar 2016 at 13:53

   De havde dem engang i superbrugsen, men de må være stoppet med at tage dem hjem. Helsekost er en god ide. Og også de hjemmelavede, hvis de bliver lækre. HAr du en opskrift?

 • Besvar
  Karoline
  22. januar 2016 at 17:49

  Leder også forgæves efter øko-tortillas, øv! :(

 • Besvar
  Mie
  23. januar 2016 at 00:04

  Det mest spøjse sted at finde tortillas er nok Matas, men der har de dem altså. I hvert fald på hjemmesiden… Har ikke selv spist dem dog. ;) Tak for din fine blog forresten.
  https://www.matas.dk/tortilla-wraps-6-stk-oe-240-gr

  • Besvar
   Emma
   24. januar 2016 at 19:25

   Ej hvor mærkeligt, men tak for tippet alligevel! Må lige tjekke, om de har dem i butikkerne… Men det kan jeg virkelig ikke forestille mig. Hvor skulle de ligge henne? Ha.

   • Besvar
    Ida V.R.
    3. februar 2016 at 13:55

    Min Matas har en reol med te, knækbrød og sådan, måske du kunne finde dem der?

 • Besvar
  Louise
  25. januar 2016 at 09:32

  Hørkram, som jeg bruger til at levere mine varer har nogle. Man kunne evt ringe og høre dem, hvem der forhandler dem, siden de har dem i deres sirtiment?

  • Besvar
   Emma
   27. januar 2016 at 18:55

   Ja, det er også en god idé! Men først skal jeg lige prøve at lave dem selv, kan jeg høre på jeres tips herinde :)

 • Besvar
  Marie
  25. januar 2016 at 09:48

  Du skal da helt sikkert lave dem selv :-)
  Det er nemt og når du først har prøvet er det meget svært at gå tilbage til købe-pap-tortillas.
  Man kan godt lave dem med majsmel, men det er nemmere at bruge hvedemel. Majsmel gør dejen mere blød og porøs.
  Opskrift på ca. 8 stk.
  3 dl “kogende” vand (det behøver ikke være 100 grader)
  2 spsk. olie
  salt
  100 g. grahamsmel
  400 g. hvedemel
  Olie og vand blandes og hældes sammen med mel og salt.
  Det hele samles til en fast dej (ikke ælte) og hviler ca. 30 min.
  Deles i ca. 8 portioner (opskriften siger 5-6, men så synes jeg, de bliver for tykke og store) og rulles ud. De skal passe til pandens bund.
  Bages ca. 2 min på hver side på en godt varm pande. Du skal være over dem, så de ikke bliver sorte (det går stærkt).
  Opskriften er hentet fra “Kram i madkassen” af Sif Orellana

  • Besvar
   Emma
   27. januar 2016 at 18:54

   Fedt, tak skal du have!

 • Besvar
  Lene Gernow
  25. januar 2016 at 10:13

  Du skal helt klart lave dem selv – det er helt utrolig let! 2 dele hvedemel til 1 del vand, og så et godt skvæt olivenolie. Samles til det ikke klistrer til fingrene mere og rulles ud i en størrelse, der passer til panden, med masser af mel så de ikke klistrer til bord og kagerulle. De skal være meget tynde, så er de lettere at folde :-) Og jeg gør det ikke så meget i mål, så det er med at prøve sig frem ift. mængder. Jeg har dog erfaring med at 2 kopper (det amerikanske mål) til 1 kop vand giver 6 tortillas. Og ja så er det vigtigt at panden er sindssygt varm :-)

  • Besvar
   Emma
   27. januar 2016 at 18:54

   Det lyder jo ikke særlig svært. Tak for tip!

  Skriv en kommentar