Mad

Havregrød, pirogger & suppe

emma slebsager peanutbutter havregrødEn morgen i sidste uge fik jeg lyst til havregrød for første gang i månedsvis. Det er et sikkert tegn på, at efteråret har sat ind. Jeg toppede grøden med æble, peanutbutter og kanel, en gammel kending. emma slebsager piroggerTil frokost bagte jeg pirogger fyldt med alt godt fra fødevarefællesskabet: kartofler, rødbeder, grønkål, forårsløg og squash og så en håndfuld ærter fra fryseren og en stor skefuld oliventapenade. Spiste et par stykker til frokost og kom resten i fryseren, hvor de nu fungerer som madpakkeredninger.emma slebsager grøntsagssuppeDet fyld, som ikke fik plads i piroggerne, blev til en suppe om aftenen. Den blev dramatisk blodrød og fik selskab af et drys frisk persille (også fra fødevarefællesskabet) og en ristet bolle.

 

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

3 kommentarer

  • Besvar
    Nikoline
    19. september 2015 at 14:29

    Hej Emma! Har du en god opskrift på dej til pirogger?

    • Besvar
      Emma
      20. september 2015 at 21:13

      Jep! Jeg brugte:
      25 g gær
      4 dl vand
      2 tsk salt
      2 spsk olie
      200 g groft mel
      400 g hvedemel

      Æltede den, lod den hæve i en halv dag ca, tog den ud på et bord og delte den i 16 klumper, som jeg så rullede ud med kagerulle med lidt mere mel, så de ikke sad fast til bordet :)

      • Besvar
        Nikoline
        21. september 2015 at 11:06

        Mange tak! :)

    Skriv en kommentar