Mad

Grønkålschips

Alle, der er med i Fødevarefællesskabet, kender til kåludfordringen. Hele vinteren bugner poserne af kål i forskellige former og farver, og let’s face it: med mindre man er Louise fra Green Kitchen Stories, så er det altså svært at få brugt det hele. Derfor tænkte jeg, da jeg stod med en omgang grønkål, at det var på tide at afprøve fænomenet grønkålschips. Jeg har været skeptisk, indtil jeg fik risotto med dem på toppen som knas og opdagede, at de smagte mega godt. Det gjorde den hjemmelavede version også. Selvom jeg skal være den første til at indrømme, at det mest af alt ligner en bunke efterårsblade! Har I prøvet det? Jeg brugte den her video som opskrift.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

13 kommentarer

  • Besvar
    Anne
    23. oktober 2014 at 09:17

    Mm ja jeg er helt solgt! De er de nye chips! Jeg elsker alt der er sprødt :)

    • Besvar
      Emma
      23. oktober 2014 at 11:07

      Sprødt er godt, nemlig!

  • Besvar
    Louise
    23. oktober 2014 at 16:17

    Ork ja, fik gang i produktionen sidste år. Og mine børn elsker dem også:) efter sæsonen i år, blev den ældste (otte år) ved med at spørge om vi ikke snart skulle have dem igen. Fedt.

    • Besvar
      Emma
      23. oktober 2014 at 20:11

      Ja, det er da mega fedt at dine børn også er vilde dem!

  • Besvar
    Katrine
    23. oktober 2014 at 16:43

    De er nemlig SÅ gode. Og jeg har serveret dem for gæster, som blev MEGET imponerede – det er jo fantastisk, når man kan imponere med noget, der er så let at lave :)

    • Besvar
      Emma
      23. oktober 2014 at 20:11

      Nem&imponerende er altid en vinderkombi :)

  • Besvar
    Rikke fra http://hvorsvaerterdetlige.dk/
    23. oktober 2014 at 21:44

    Uhm er også rigtig glad for grønkålschips. Jeg bager dem ved lav varme, for at undgå brankning (at de bliver brune mv.), da brankning generelt kan være med til at udvikle ikke så gode stoffer (noget af det man mener betyder noget i forhold til kræft). Desuden bliver de ikke så bitre, hvis de ikke bliver branket. http://hvorsvaerterdetlige.dk/groenkaalschips/
    Bare et forslag. Jeg er i øvrigt begyndt at stikke en grydeske fast i ovnlågen, så fugten hurtigere lukkes ud, så bliver de hurtigere færdige, hvis man er lidt utålmodig ;-)
    :-)

    • Besvar
      Emma
      24. oktober 2014 at 09:25

      Det lyder som nogle gode tricks! Tak!

  • Besvar
    Nikoline
    24. oktober 2014 at 08:19

    Haps, haps, haps! Jeg er vild med grønkålschips. Jeg har savoykål i mit køleskab, som jeg tænker godt ville kunne klare samme tur. Og næste gang jeg har grønkål på lager, tror jeg, at jeg skal prøve denne opskrift med ahornsirup: http://www.milkingalmonds.com/maple-sea-salt-kale-chips/.

    • Besvar
      Emma
      24. oktober 2014 at 09:26

      Årh, den lyder lækker! Jeg fik palmekål fra KBHFF i går, det må også kunne blive til chips. Helt sorte, smukke chips. Med ahornsirup. Mums.

  • Besvar
    Astrid
    28. oktober 2014 at 12:07

    Hmmm, jeg har nemt ved at få det brugt. Især er jeg vild med en grønkålssalat fra Greenkitchens Stories med tehindressing og så pepper jeg det op med granatæbler. Jeg har endnu ikke prøvet at lave chips ud af dem.

  • Besvar
    Oktober i firkanter » emma slebsager
    1. november 2014 at 14:01

    […] før jeg lavede den til chips • ny udsigt • grå fredag morgener kalder på pandekager • grød med blåbær i og æble og […]

  • Besvar
    Emma på indkøb #31 » emma slebsager
    24. november 2014 at 16:23

    […] for den lille husholdning. Jeg tror, jeg vil lave de grønne æbler til grød og grønkålen til chips. Rosenkålen er jeg straks mere i tvivl om, men den her salat med belugalinser lyder […]

  • Skriv en kommentar