Interviews

Folkemødet, interview og debat

Lørdag på Folkemødet vågnede jeg med sommerfugle i maven. Efter morgenmad i solen og en kop nervedulmende kaffe, smuttede jeg ned i byen til Informations stand for at møde Janne. Vi skulle på scenen sammen et par timer senere, og da vi mødtes, var Selina Juul fra Stop Spild af Mad og Steen Nørgaard Madsen fra Landbrug og Fødevarer i fuld gang med at diskutere madspild. emma slebsager folkemødet2Jeg glemte at lægge mærke til, hvad de sagde, for jeg var spændt på det her:emma slebsager folkemødetNemlig at sidde i stolen selv! Interviewet var en samtale mellem Janne, mig, Jørgen Steen Nielsen, som skriver om miljø og klima i Information, og publikum. Som I kan se, var det bragende sol og så varmt, at jeg blev skoldet i hovedbunden. Hvad man ikke gør for lidt publicity ;) Vi lagde ud med at tale om, hvordan blogs er et godt redskab til enkeltpersoner i et meget stort system, som gerne vil nå ud til flere end deres egen omgangskreds. Selvom vores midler er forskellige, er vores mål det samme: at vise en bæredygtig hverdag og inspirere til forandring. emma slebsager folkemødet1En i publikum spurgte os, hvordan vi håndterer sociale situationer, hvor andre ikke har de samme værdier som os. Det ramte plet på det sværeste – at skuffe nogen, at sige nej til nogen, at skille sig ud. Balancen mellem på den ene side at respektere sine værdier og bevare sin integritet, og på den anden side at tilpasse sig og bevare en god stemning er hårfin, synes jeg. Men jeg kan mærke, at jeg lige så stille bliver mere kompromisløs. Jo mere, jeg lærer, jo vigtigere synes jeg det er, at vi kan tale om vores værdier og sætte grænser for, hvad vi har lyst til at deltage i. Det gælder bare om altid at have et grønt alternativ i ærmet, så man ikke bliver en sur nej-siger, der sidder i en hule og skumler.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

5 kommentarer

 • Besvar
  Louise
  23. juni 2015 at 13:04

  Hvor er det bare sejt, Emma. Flot gået. Tillykke med den oplevelse. Jeg ville ønske jeg også kunne have deltaget og hørt dig.
  Men de der grønne alternativer som du har i ærmerne, vil du dele dem, hvis du kan komme i tanker om noget konkret?
  Jeg gider nemlig heller ikke at være en sur huleboer, der skumler :))

  • Besvar
   Emma
   24. juni 2015 at 12:33

   Tak skal du have, Louise. Jeg synes der er mange alternativer, men det kommer jo an på situationen – er der nogle bestemte situationer, du mangler grønne bud på? (andet end gæstemad, det kommer!) :)

 • Besvar
  Selina Juul
  23. juni 2015 at 15:01

  Søde Emma!

  Ahhh du var jo lige dér! :) Jeg er ked af, at jeg nåede ikke at hilse på dig der – sad og stegte i solen under paneldebatten og skulle derefter hurtigt løbe videre til en ny paneldebat.

  Håber at din paneldebat gik godt.

  KH
  Selina

  • Besvar
   Emma
   24. juni 2015 at 12:32

   Ja jeg var! Du har haft et stramt skema, kan jeg fornemme – så også dit navn mange steder i programmet for Folkemødet. Og der var virkelig super varmt der i solen, he. Vi ses nok en anden gang :)

   • Besvar
    Selina Juul
    24. juni 2015 at 18:38

    Ja he he der var nok den ENESTE gang vi havde sommer i år – det var på Folkemødet :))

    Vi ses en anden god gang! :)

  Skriv en kommentar