Perspektiv

Filmtip: Just Eat It.

justeatit

Kan man leve af madspild i et halvt år? Den udfordring giver Jenny og Grant sig selv i filmen Just Eat It. Vi følger dem på skraldeture, hvor de finder bjerge af økologisk chokolade og hummus, og i mere eftertænksomme øjeblikke, hvor omfanget af den vestlige verdens madspild synker ind og giver dem dårlig samvittighed. Samtidig viser filmen et billede af en produktion, som sorterer mad fra, hvis den ikke er pæn nok, og betragter madspild som et nødvendigt onde. At the moment we are trashing our land to grow food that no one eats. Jeg blev mindet om mine gode gamle skraldedage og fik helt vildt meget lyst til at snuppe pandelampen i lommen og hoppe i en container. Hvis I vil se den, er den på dr.dk indtil den 22., altså på onsdag. Den tager kun 54 minutter. Go!

Bonusinfo: i Danmark smider vi 100.000 tons(!) mad ud i primærproduktionen hvert år, skriver Stop Spild af Mad. Det er mad, som aldrig når ud til en butik eller en forbruger. Hundrede tusinde tons.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

9 kommentarer

 • Besvar
  Hope
  19. april 2015 at 19:30

  Men er vi slet ikke blevet bedre?

  • Besvar
   Emma
   20. april 2015 at 07:43

   Altså i DK? Det vil jeg bestemt tro, at vi er. Især hos producenterne og supermarkederne er der jo større og større opmærksomhed på madspild, det er i hvert fald mit indtryk med nedsatte varer, færre mængderabatter osv. Stop Spild af Mad gør et kæmpe arbejde! Ikke desto minde er de 100.000 ton helt nye tal, så der er plads til forbedring endnu.

 • Besvar
  Maria
  19. april 2015 at 21:33

  Jeg har lige set den og jeg får sgu også helt lyst til at tage pandelampe på og smutte ud og skrælle!!!
  Virkelig tankevækkende dokumentar …
  Skræmmende!

  • Besvar
   Emma
   20. april 2015 at 07:41

   Ses ved containerne!

 • Besvar
  Karoline
  20. april 2015 at 20:52

  Havde godt læst om den på DR’s hjemmeside, men kom fra at se den – så tak fordi du lige mindede mig om den Emma, den vil jeg se engang i aften :)

  • Besvar
   Emma
   21. april 2015 at 07:46

   Det var da så lidt :)

 • Besvar
  Rikke
  21. april 2015 at 20:26

  Tak fro tippet! Den var super inspirerende, og skræmmende.
  Måake jeg skal kaste mig ud i og prøve at skralde. Hvertfald giver den inspiration mod madspil:D

 • Besvar
  Lisa
  22. april 2015 at 20:53

  Er du skralder, Emma? Kunne du finde på at lave en guide a la ‘skraldning for dummies’? Jeg har ledt efter noget lignende, men uden held!

  • Besvar
   Emma
   23. april 2015 at 10:51

   Det er længe siden, at jeg har været ude på togt, men jeg har skraldet en del tidligere. På en eller anden måde egner det sig rigtig dårligt til at skrive en blogpost om, synes jeg. Prøv at google ‘skraldekort københavn’, sådan et findes der. Og ellers send mig en mail!

  Skriv en kommentar