Perspektiv

Et usynligt system

Jeg har gjort det igen: læst en bog om mad. Denne gang var det Melanie Joys Why We Love Dogs, Eat Pigs and Wear Cows, som blev aftenlæsning. Bogen er amerikansk så det driver og fuld af sentimentalitet og banale eksempler. Når det er sagt (og ignoreret), så er den også spændende og ser på det at spise kød fra et andet perspektiv end man ellers møder. Melanie Joy er nemlig psykolog og argumenterer for, at vi er omgivet af et system, som normaliserer kødspisning. Det gør det blandt andet ved at skjule slagterierne og bilde os ind, at de arter vi spiser er uintelligente og ikke føler smerte. Det betyder så, at vi ikke opfatter det som et valg at spise kød – kun at lade være. Og man kan kun give hende ret i, at det at spise kød er the path of least resistance: kødspisere bliver ikke udspurgt om deres madvaner til middagsselskaber!

Fin bog, gode pointer. Men læs hellere en af de andre først, for Melanie Joy skal tages med et gram salt. Eller se hendes foredrag Carnism: The Psychology of Eating Meat, som jeg skrev om her, som introduktion til både hendes teori og hendes tendens til følelsesporno.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

2 kommentarer

  • Besvar
    Tip til i morgen: Melanie Joy » emma slebsager
    3. oktober 2014 at 14:38

    […] Why we love dogs, eat pigs and wear cows, som jeg læste for et par år siden og har skrevet om her (og i øvrigt låner ud i blogbiblioteket, hvis det var noget!). Hun er en god taler og har en […]

  • Besvar
    Tre små til weekenden » emma slebsager
    13. februar 2015 at 15:08

    […] fredag igen, og jeg har tre små i ærmet. Den ene er en TED Talk med Melanie Joy, som jeg har skrevet om tidligere og har en bog af i blogbiblioteket. Den anden er en artikel fra Information om Peter Birch […]

  • Skriv en kommentar