Perspektiv

En verden i forandring

Jeg blev født den 22. december 1989, altså for godt og vel 25 år siden. Fra dengang og til nu er vi blevet 2 milliarder flere mennesker på planeten, og den gennemsnitlige levealder er steget med fem et halvt år. I min livstid har verdenshavenes overflader løftet sig 8 cm mod himlen, og når jeg er 78 år, løber vi tør for olie. Når jeg er 80 år, har grå hår og veganske karameller i lommen til at dele ud til buschaufføren, løber vi tør for kul, og hvis jeg lever længe nok, vil vi løbe tør for gas i mit 138. leveår.

Da jeg blev født, udledte vi på verdensplan 22,4 gigaton CO2 om året. I dag udleder vi over 50% mere, nemlig 35,6 gigaton. Siden jeg var ti år, gik i 4. klasse og fiskede efter frøer med et net, er 5.000 forskellige planter kommet på listen over truede arter. Den del af verden, som er dækket af skov, er blevet 217 millioner hektar mindre i løbet af mit liv.

Og hvordan ved jeg så det? Jo, det har jeg set på siden Your Life on Earth, hvor man taster sin fødselsdato ind og får planetens forandringer i ens levetid serveret som svar. Inspirerende og tankevækkende, synes jeg.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

2 kommentarer

 • Besvar
  Louise
  25. februar 2015 at 13:21

  Det var skægt… Og spændende!

 • Besvar
  Sara
  25. februar 2015 at 19:49

  Det er jo de samme tal for mig :p

 • Skriv en kommentar