Perspektiv

En verden at kæmpe for

Nogle gange sker det, at en tale virkelig rykker noget i mig. At jeg ser en brandtale, der rammer plet. Sådan en var Phillip Wollens tale om etik og at spise dyr, og sådan en er Uruguays præsidents tale til F+20 i Rio, som jeg hørte i går. Talen handler om, at der er noget galt med verden:

Det er sjældent, at man hører politikere udfordre det system, de selv er en del af. Lige præcis dét gør præsident Mujica, som på 10 minutter effektivt ridser op, hvad det er vi alle sammen bør sætte vores kræfter ind på at kæmpe for: en verden, hvor glæde er centrum for politik og samfund. Because we do not come into this planet simply to develop, just like that, indiscriminately. We come into this planet to be happy. Because life is short and it slips away from us.

Talen er en opsang til overforbrug og materielt fokus og politikere, som lader sig styre af markedets fokus på vækst og mere. Og så er den et forsvar for glæde og liv. Hvis du har ti minutter, så gør dig selv en tjeneste og se en brandtale, der måske bliver siddende i dig længe. Den er lige her:

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

8 kommentarer

 • Besvar
  Julie
  23. oktober 2013 at 12:54

  Sejt!

 • Besvar
  Julie
  24. oktober 2013 at 21:16

  det mindede mig forresten vildt meget om harry potter. især da harry siger, at de har noget som de onde ikke har. nemlig noget værd at kæmpe for. så kan man jo selv bestemme om man synes, at markedet er du-ved-hvem.
  forresten er det er godt efterårstip at få skudt noget harry potter ind i årerne. der er altid noget lidt orangebrunt og hyggeligt over både bøgerne og filmene.

  • Besvar
   Emma
   25. oktober 2013 at 09:25

   Jeg kan ret godt lide tanken om markedet som mørkets fyrste. Og måske skulle jeg hive en Harry ned fra hylden, det vil sikkert også være rar kompendieafveksling!

 • Besvar
  Henriette
  30. oktober 2013 at 15:08

  Ej, men hold op en vild tale! Sådan skal det siges og virkelig modigt af sådan en mand :-)

  • Besvar
   Emma
   30. oktober 2013 at 23:04

   Ja, han er SÅ sej!

 • Besvar
  Trine
  30. oktober 2013 at 17:54

  Ih, jeg har lige opdaget din blog og er meget begejstret! Jeg deler mange af dine tanker og glæder mig til at læse bloggen igennem og få masser af inspiration :)

  • Besvar
   Emma
   30. oktober 2013 at 23:01

   Juhu, hvor er det dejligt at høre! Velkommen til – jeg håber, at du bliver og hænger ud her.

  Skriv en kommentar