Perspektiv

En samtale med Vandana Shiva

Vandana Shiva er et af de navne, jeg nogle gange skriver i youtubes søgefelt for at se, om der skulle være en ny video. Hun er født og opvokset i Indien og er filosof, forfatter, miljøaktivist med stor M og økofeminist. Af uddannelse er hun fysiker – først kernefysik, så teoretisk fysik. Hun sagde sit job op i ’82 for at blive fuldtidsmiljøaktivist og har siden kæmpet for bønders ret til at gemme frø, plante dem og dyrke afgrøderne – uden at skulle betale til store firmaer, som har monopol på særlige arter.

I A Conversation with Vandana Shiva taler hun om den frygtløshed, der følger i hælene på dem, som ved, at de gør det rigtige. Hun taler om kvanteteori, nondeterminisme og at kramme træer i Indien. Hun taler om grafer, om ægteskabet mellem den reduktionistiske videnskab og kapitalismen, om sandt demokrati, om kvindernes viden om naturen, om propaganda, om selvmord blandt bønder, om store problemer og løsninger, der skal findes i det små.

Da intervieweren på et tidspunkt spørger: Where do we go from here?, svarer Vandana Shiva: Our minds are colonized. The minute you can free your mind, all kinds of possibilities open up.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

1 kommentar

  • Besvar
    Næste uge er økologisk » emma slebsager
    10. september 2013 at 08:56

    […] købe økologisk mad betyder, at man støtter landbrug, som ikke bruger pesticider, og som apropos Vandana Shiva har mulighed for at dyrke en variation af forskellige naturlige afgrøder, fordi de ikke skal kunne […]

  • Skriv en kommentar