Andet

En omgang svar

I stedet for tre små til weekenden får I én lang i den her uge, nemlig svarene til alle spørgsmålene fra spørgerunden. Først var der ingen spørgsmål og et gabende tomt kommentarfelt, men så pludselig væltede det ind. Juhu, tak fordi I er nysgerrige og gider lege med. Her er svar på alt det, I spurgte om.

Hvor i København skralder du henne? Og hvor ofte skralder du egentligt?
Det er længe siden, at jeg har skraldet. Flere måneder siden, faktisk. Men når jeg skralder, så er det på Nørrebro, hvor jeg bor.

Hvor mange penge bruger du i snit om måneden på mad?
Det undersøgte jeg i et indlæg om mit madbudget, så det ved jeg ret præcist: 1350 kroner.

Jeg ved ikke hvor vegansk du efterhånden kører din hverdag, men det ser ud som næsten 100% …. SÅ: Hvad gør du når du virkelig craver et animalsk produkt? Eller hvis du står i en situation, hvor nogen af betænksomhed har lavet lækker mad til dig, men glemt at udelade smør/æg etc?
Jeg kan godt forstå, hvis I er forvirrede over, hvor vegansk jeg egentlig lever. Det er jeg også selv. Lige nu er mine indkøb helt veganske. Jeg er holdt op med at bruge mejeriafdelingen i supermarkedet og køber heller ikke æg mere. Til gengæld spiser jeg vegetarisk, når jeg spiser hos mine veninder og hos mine forældre, og jeg drikker mælk i min kaffe på uni. Så svaret på dit spørgsmål er, at jeg blot ville sige tak, hvis nogen havde lavet mad med smør eller æg i til mig. Og at jeg, fordi jeg spiser ost, æg og mælk ind imellem, aldrig sidder herhjemme og craver det.

Hvis du har nogle ideer, ville det være fedt med forslag og opskrifter til mad man kan give i gave?
God idé! Det vil jeg lave et indlæg med, når julen nærmer sig.

Er det lykkedes for dig at opstøve økologiske soltørrede tomater?
Ja! De har dem nogle gange i Netto af mærket Svansø som spotvare. Urtekram laver dem også, men de er noget dyrere.

Holder hypen om kokosolie? Hvis den gør, skal jeg også have et glas.
Jeg har indtil videre brugt min til at stege i, til ovnbagte rodfrugter og i dejen til daddelkugler. Alle tre ting med stor succes.

Jeg ville gerne vide om du tager nogen form for kosttilskud? Jeg frygter selv, jeg er blevet ramt af mangel på b12, og det virker til at du spiser langt færre animalske produkter end jeg gør.
Jeg tager b12, når jeg husker det.

Hvad ønsker du dig til jul?
Lækre økologiske ting til at spise, som kan holde sig i køkkenskabet indtil en trist januardag.

Hvad kunne du godt tænke dig at bruge din uddannelse til? Og hvad er det nu du læser?
Jeg læser psykologi, og ærlig talt har jeg ingen anelse om, hvad det skal føre til. Heldigvis har jeg stadig næsten fire år tilbage af studiet, og jeg nyder bare i fulde drag at være studerende og have lov til at suge viden til mig uden at skulle tage så meget stilling til fremtiden.

Hvordan var du i gymnasiet?
Jeg var dygtig og pligtopfyldende, forelsket i min første kæreste, primus motor for klassens kageliste, danseglad og en af dem der tog med i byen om onsdagen.

Spiser du HELT vegansk nu? – også når du er ude hos andre?
Nej, det gør jeg ikke. Jeg spiser vegansk hjemme og serverer vegansk mad for de middagsgæster, jeg får på besøg, men jeg spiser vegetarisk, når jeg er hos andre.

Tegner du stadig?
Ikke så meget som jeg gerne ville, desværre. Men lidt bliver det til hist og pist.

Holdt du sabbatår og i så fald, hvad lavede du der?
Jeg holdt to(!) sabbatår og det var det bedste, jeg nogensinde har gjort. Det første halve år arbejdede jeg som receptionist i Domstolsstyrelsen og supplerede kemi fra 0 til B-niveau, fordi jeg troede, at jeg skulle være læge. Så klippede jeg mit hår kort, tog på højskole i et halvt år og vendte tilbage helt fuld af lykke, kreativitet og nye vidunderlige venner. Det var et fantastisk højskoleophold. Så slog jeg op med min kæreste gennem tre år, fik et job i en tøjbutik og flyttede til Nordvest med en veninde! Jeg sagde dog hurtigt jobbet op, fordi jeg hellere ville arbejde for Mette Blomsterberg på Café Glyptoteket. Der blev jeg hængende i næsten et år som fuldtidsansat, kun afbrudt af en måneds rejse til Moskva og Cuba, en masse kys på ham, der er min kæreste nu, og tonsvis af flaskeøl på barer med nye og gamle venner. Og så – efter to sabbatår – startede jeg på en uddannelse, som jeg ikke blev glad for. Den havde jeg heldigvis is i maven og støtte fra højre og venstre nok til at droppe ud af efter det første år og starte på psykologi i stedet for. Og moralen? Den er, at man skal se sig omkring! For hvis man ikke har set og prøvet verden, så ved man ikke, hvem man er. Sabbatår for the win!

Hvem har lavet illustrationerne på din blog?
Det har jeg.

Hvad er din livret?
Det ved jeg ikke. Men når jeg skal ud og spise vælger jeg tit indisk, så måske det?

Kan du nævne din favoritting ved hver af de fire årstider?
Forår: Neongrønne blade og den der fornemmelse af overskuddet, der vender tilbage i kroppen.
Sommer: Dasedage i sommerhus med hjemmebag til morgenmad og en løbetur med et dyp i havet.
Efterår: At pakke sig ind, cykle i kold luft og kigge på at bladene falder af træerne.
Vinter: Alle festerne! Og at have fri fra uni i januar og nyde det nye år i ro og mag.

Hvor stammer din interesse for økologi, vegetarisme, dyrevelfærd etc fra? Er det værdier, du er vokset op med, eller hvordan?
Nej, det kan man ikke sige. Mine forældre har altid lavet mad med kød, og de har ikke gået ret meget op i dyrevelfærd og økologi. Men det er de begyndt på, efter at jeg er blevet en økofreak! Jeg tror altid, at jeg har været lidt fascineret af vegetarerne i mit liv, fx Anders som var sommergæst på bloggen i sommers og Line, som jeg mødte på højskolen. Da jeg læste Eating Animals og The Omnivore’s Dilemma åbnede en hel ny verden sig for mig.

Skralder du?
I princippet ja, men det er længe siden, at jeg sidst var ude. Mine indlæg om at skralde kan du finde lige her under tagget ‘skralde‘.

Når du ikke tænker på at redde verden, på mad, dyrevelfærd og klima, hvad brænder du så for?
Det med at “brænde for” er et lidt vildt begreb, synes jeg. Men ud over bæredygtigheden prioriterer jeg at læse gode bøger, at gå til koncert, at strikke sokker, at skåle med mine veninder på værtshuse, at diskutere kapitalisme og demokrati og meningen med det hele, at studere psykologi og drikke kaffe i pauserne, at se min kæreste, at tegne ting i notesbøger, at snakke med min bror og mine forældre og at blive bedre til yoga. Sådan groft sagt.

Jeg bor sammen med en kødspiser, som er gået med på at spise vegetarisk de fleste dage (ya for mig!). Jeg er efterhånden blevet god til vegetarisk hverdagsmad, men jeg synes det er svært at lave vegetarisk fest- eller weekendmad, som vi begge synes er lidt mere luksus. Så: har du nogen tips til vegetarisk festmad, som også gør kødspisere glade?
Sådan! Sejt! Vegetarisk festmad synes jeg er no problemo. Enten kan man lave en klassiker som burgere med hjemmebagte boller og alt snasket og en kikærte-, linse- eller rødbedebøf, pizza eller kartoffelpizza, falafler med taboule og hummus og baba ganoush, en tærte og en lækker salat eller en indisk simreret, man ellers ikke har tid til at have stående i timevis på komfuret. Vietnamesiske forårsruller af rispapir er også et hit, så kan man skære en masse forskellige grøntsager og lave en peanutsovs og sidde rundt om bordet og samle sine egne ruller. Eller sushi uden fisk! Mums. Nu bliver jeg helt sulten.  

Hvordan er din familie og hvilke typer er dine forældre?
Min familie er den klassiske sammensætning af far, mor og to børn: en dreng og en pige! Ha. Min far er læge og vild med veloer (gamle knallerter), og min mor er sygeplejerske og statskundskaber og bager verdens bedste rugbrød. Jeg er vild med dem og ser dem gerne mindst en gang om ugen.

Hvilke bøger læser du lige for tiden?
Jeg er i gang med “Thinking Fast and Slow” af Daniel Kahnemann og har lige læst “Kunsten at være kvinde” af Caitlin Moran færdig.

Hvilke film/tv-serier/programmer holder du af?
Before Sunrise, Before Sunset og Before Midnight var fantastiske. Girls må gerne snart komme med nye afsnit, og Twin Peaks og Riget er to klassikere, der har fortjent deres status. Jeg ejer ikke et tv, så det er meget få programmer jeg ser.

Hvilken musik hører du for tiden?
Bon Ivers “For Emma, forever ago” og Leonard Cohens “Old Ideas”. Efterårsmusik.

I forhold til dine tanker om forbrug, hvad er din holdning og tilgang overfor tøj og mode? Er det noget du går op I? Hvor køber du tøj? I H&M? I genbrug? Køber du lidt, dyrt men godt? Eller køber du slet ikke? Bliver du aldrig fristet af prangende ting og flagrende kjoler?
Godt spørgsmål! Mode er bestemt ikke min førsteprioritet, hverken når det kommer til at bruge penge på det eller at tænke på det eller diskutere det med folk. Jeg køber ikke ret meget nyt tøj og bruger gerne flere penge på få gode ting end mange ting i dårlig kvalitet. Selvfølgelig vil jeg gerne se godt ud, og jeg overvejer mit tøj og mit hår og mine øreringe hver dag. I Paris købte jeg en ny efterårsjakke, og jeg glæder mig til at tage mine fine vinterstøvler fra sidste år i brug igen. Men jeg vil til enhver tid hellere skære i modebudgettet end madbudgettet.

Hvor vil du gerne rejse hen?
Lige nu er jeg faktisk rejsemæt og vil allerhelst i sommerhus. 2013 bød både på Japan, Hamborg, Prag, Alicante, Paris og i de baltiske lande – nu giver jeg min CO2-udledning en pause og bliver her lidt. Mit bedste rejsetip er helt klart de baltiske lande. Go go go!

Hvilke juletraditioner holder du af?
Mine favoritter er at pynte juletræet med min bror, at være julebarn hos mine forældre et par dage og gå ture med dem rundt i julekøbenhavn, alle klementinerne og marcipanen og lysene i byen. Da min oldemor levede, var hendes vanillekranse det bedste ved hele julen.

Hvad er din go-to syndige snack?
Syndig er et mærkeligt ord at bruge om mad, synes jeg. Men mit yndlingsslik er den økologiske mørke chokolade fra Netto og lakrids i alle afskygninger.

Hvad gør man, når man ikke ved om det var den rigtige beslutning, at man gik fra sin kæreste for to måneder siden?
To måneder er længe at tvivle. Jeg ved ikke, hvad “man” gør, men jeg ville tale med ekskæresten.

Hvor kommer du fra/er vokset op?
Jeg er vokset op i Holte, som ligger 20 minutter med s-tog fra København. Det var ren forstadsidyl; fint til lille-Emma men for ensformigt til store-Emma. Så jeg valgte et gymnasium på Vesterbro og tog toget frem og tilbage i to år. Nu bor mine forældre også i København.

Hvor længe har du været vegetar?
Jeg har ikke en dato. Det var en lang proces, som startede da jeg gik på højskole og meldte mig på vegetarholdet. I starten spiste jeg kød, når jeg besøgte mine forældre, og der gik også længe før jeg droppede fisk helt og før jeg fortalte det til mine bedsteforældre. Men da jeg flyttede hjemmefra blev det nemmere, og jeg har aldrig købt kød til mit eget køleskab :)

Hvad er det værste og det bedste ved at være vegetar?
Det bedste er, at jeg lever i overensstemmelse med mine værdier. Og det værste er, når kødspiserne tager ens mad til arrangementer hvor der ikke er nok til alle!

Hvad studerer du, og hvad er dine håb og drømme for fremtiden?
Jeg læser psykologi på Københavns Universitet, og fremtiden tænker jeg ikke så meget på.

Hvornår begyndte du at blogge/hvorfor begyndte du?
Jeg har nærmest altid blogget! Min internetdebut var en webbyen-hjemmeside, og så har jeg næsten altid haft en (mere eller mindre aktiv) blog. Det her domæne købte jeg på første semester på ITU, da vi skulle lave portfolio. Da semesteret var slut, besluttede jeg at springe ud offentligt som blogger – alle mine andre blogs har været anonyme.

Jeg tænkte på om du måske vil dele hvordan din vegetar- (næsten veganer-)livsstil startede? Valgte du kød fra pga. dyrevelfærd, smag, sundhed eller måske noget helt fjerde?
Det startede med, at jeg meldte mig på vegetarholdet på min højskole, og det var nok lige dele en smagssag og en etisk sag. Så rullede rouladen ligesom derfra.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

30 kommentarer

 • Besvar
  Katrine
  25. oktober 2013 at 09:15

  Tak for gode svar! Og god weekend

  • Besvar
   Emma
   26. oktober 2013 at 10:23

   Tak skal du have, og god weekend også til dig :)

 • Besvar
  Louise
  25. oktober 2013 at 09:20

  Hvis det er ok med endnu et spørgsmål, selvom spørgerudnen er slut: Hvor har du været på højskole henne?

  • Besvar
   Emma
   26. oktober 2013 at 10:23

   Selvfølgelig er det okay. Jeg var på Vallekilde Højskole!

 • Besvar
  Maria
  25. oktober 2013 at 09:40

  Fantastisk svar – og dejligt at lære lidt mere om dig – dig kan jeg sgu godt li :-)

  jeg fik ikke spurgt om noget da jeg syntes der var stillet så mange fine spørgsmål – men jeg har lige et ekstra spørgsmål, er din kæreste også vegatar/veganer?

  Ha en skøn weekend emma

  kh Maria

  • Besvar
   Emma
   26. oktober 2013 at 10:22

   Hvor er du sød, tak!! Min kæreste er “semivegetar”, siger han selv. Han køber ikke kød til at lave mad med og vælger en vegetarpizza 99% af tiden, men nogle gange spiser han kød, fordi han synes, det er lækkert – på restauranter eller til grillfester og sådan noget.

 • Besvar
  Kit // A + K = ♥
  25. oktober 2013 at 13:16

  Hvor var det bare et fint og underholdene indlæg.
  God weekend (:

  • Besvar
   Emma
   26. oktober 2013 at 10:18

   Tak du, og i lige måde :)

 • Besvar
  Trine Lykke
  25. oktober 2013 at 15:18

  Dejlig læsning, og fedt at få slået hovedet på sømmet med nogen ting. Jeg synes det er så rart at læse om den langsommelige proces det er for mange at blive veganer, eller “bare” vegetar. Jeg synes så ofte man støder på folk som selv mener de har droppet det hele fra den ene dag til den anden. Med så meget andet i livet følger jeg mig overbevist om at det er nærmest umuligt for savnet bliver for stort. Her hjemme gør det i hvert fald. Nogen gange bliver jeg alt for utålmodig og lover mig selv alverdens ting, som til min store ærgerelse kun varer et par dage, så er vi på den igen af den ene eller anden grund…

  • Besvar
   Emma
   26. oktober 2013 at 10:17

   Jeg tænker i hvert fald, at hvis man ser sit skridt til vegetar som en blivende forandring, så er det fint at det får lov at tage den tid, det nu tager, og at man ikke får spundet sig selv ind i en “alt eller intet”-tankegang og bliver skuffet, når man “falder i”. Det vigtige er jo at gøre noget, ikke at gøre alting. Er du selv på vej til at blive vegetar?

   • Besvar
    Trine Lykke
    26. oktober 2013 at 11:59

    Ja, og nej… eller ja. Jeg tror jeg er på vej, men jeg synes det er svært i forhold til resten af familien, og mine unger som elsker frikadeller. – og også mig selv i nogen sammenhænge. For nu er målet lidt at vi “kun” spiser kød 1 gang om ugen eller 2 hvis maden fra førstedagen rækker til to. Det enste kød som er tilbage i pålægsbakken er spegepølse som jeg kommer til at savne hver gang jeg prøver at leve uden. Min store datter drikker også mælk og min mand bruger en sjat i kaffen, jeg selv er mælkeallergiker.

    Det blev langt. Jeg tror det jeg savner aller mest er nogle håndgribelige alternativer til kød, noget som er lige så nemt og børnevenligt… Til det er din blog stor inspiration.

    Efter jeg kommenterede igår slog det mig faktisk at dit madbudget er virkelig flot. Jeg så Bitz og Holm den anden aften, ved ikke om du har set det eller hørt om det? Men de testede hvorvidt det er muligt at leve sundt for 50 kr om dagen, og svare var i det store hele at det er svært. Det er jo præcis havd du lever for, så måske de kunne lære noget :D

    • Besvar
     Emma
     27. oktober 2013 at 11:43

     Sejt, at I skærer ned. Det er vejen frem, det tror jeg virkelig :) Og jeg startede også selv med at udelukke alt det, jeg bedst kunne undvære – så fulgte resten lige så stille med. Jeg kender ikke det der Bitz og Holm (har jo ikke noget tv), men det lyder egentlig ret sjovt med den test. Var det mon en vegetarisk kost, de testede med? For jeg synes i hvert fald ikke, at jeg lider nogen nød!

     • Trine Lykke
      27. oktober 2013 at 13:59

      Det tror jeg ikke det var, altså vegetar-kost. Tror bare det var helt konventionel kost, og en af de ting testpersonen startede med at skære fra var økologi. Det gjorde ondt i mint lille øko-hjerte…

      Kunne være du havde set programmet på dr.nu, er ret sikker på det ligger der. Det er ellers meget interessant. De har også sammenlignet frysegrønt med frisk grønt og den slags.

 • Besvar
  Roxanne
  25. oktober 2013 at 15:31

  Rigtig dejlige svar. Det var hyggeligt, at lærer dig lidt bedre at kende!

  • Besvar
   Emma
   26. oktober 2013 at 10:15

   Det var også mega hyggeligt at skrive dem. Glæder mig til din omgang også.

 • Besvar
  Karoline
  26. oktober 2013 at 15:11

  Dejligt med en spørgerunde og gode svar :)
  Vildt sjovt at du også kommer fra Holte, det gør jeg nemlig også! – Er dog stadig hjemmeboende, men kan godt følge dig i at det er lidt ensformigt og jeg glæder mig til at der sker nye ting når jeg er færdig med gym her til sommer…
  Hvilken folkeskole gik du på, det skulle vel ikke have været vangebo? :)

  • Besvar
   Emma
   27. oktober 2013 at 11:46

   Ha, ej hvor sjovt! Jeg gik på Dronninggårdskolen :)

   • Besvar
    Karoline
    27. oktober 2013 at 16:47

    nå okay, næsten! – men sjovt :)

 • Besvar
  Emilia Fiona Weir
  27. oktober 2013 at 17:46

  Søde Emma – du skal huske at tage alle b-vitaminerne sammen ! Hvis du kun spiser b12 er det ikke sikkert det bliver optaget – det skal være med de andre typer b’er også!
  Knus fra Kolding —
  ps – savner jo vores gade så meget! Glæder mig til at se dig og holde kompost møde i Januar :-)

  • Besvar
   Emma
   28. oktober 2013 at 10:28

   Nå, det vidste jeg ikke! Jeg glæder mig også til næste kompostmøde – det er mærkeligt at du ikke er her, bliver godt til januar :)

 • Besvar
  Cathrine
  27. oktober 2013 at 20:09

  Altså! Jeg synes virkelig du er helt vildt sej og inspirerende! Denne her spørgerunde har bare gjort mig endnu mere nysgerrig og begejstret for din blog. Tak for svar på mine spørgsmål :) Dog har jeg altså lige tre spørgsmål mere, som jeg er kommet til at tænke over efter at have læst dine svar. Håber det er okay, selvom spørgerunden som sådan er slut.
  1. Hvad læste du først? Du skriver, at du droppede ud fra en uddannelse før du begyndte med psykologi?
  2. Hvad tænker du om at læse psykologi på Københavns Universitet? Det er nemlig noget, jeg selv overvejer stærkt efter mine igangværende sabbatår!
  3. Går du egentlig op i sundhed i form af motion og sådan? Altså hvordan er dit forhold til og syn på sundhed?
  god søndag til dig. :)

  • Besvar
   Emma
   28. oktober 2013 at 10:33

   Hvor er du sød at skrive sådan, tak og dejligt og juhu! Her er svar:
   1. Jeg læste “Digitale medier og design” på IT Universitetet
   2. Jeg er vild med at læse psykologi! Det er spændende og udfordrende. Men læsebyrden er stor der er mange timer om ugen – det er altså et studie, der fylder meget, og det skal man være klar på. Der er en ordning der hedder Studerende for en dag, hvor du kan komme på besøg på studiet, det vil jeg klart anbefale dig. Og hvis du har konkrete spørgsmål, så bare send en mail :)
   3. Altså jeg går til yoga og løber en tur her og der, men jeg er ikke nogen fanatiker. Min cykel er min bedste ven og jeg spiser fornuftigt, det tænker jeg egentlig er tilstrækkeligt. Når sundhed bliver en stressfaktor, så tror jeg ikke det er sundt længere.

   • Besvar
    Cathrine
    29. oktober 2013 at 21:33

    Tusind tak skal du have! Det kan være, at jeg benytter mig at det tilbud og skriver en mail til dig, når jeg kommer lidt tættere på at skulle vælge :) Pt tager jeg det nemlig bare stille og roligt, og holder et par sabbatår eller tre. men tak skal du have altså, det er virkelig sødt af dig!

 • Besvar
  Julie
  28. oktober 2013 at 15:08

  Hej Emma.
  Må jeg pære lidt mere i spørgerunden? Det tillader jeg mig i hvert fald at gøre:) Jeg vil egentlig gerne høre lidt mere om dit højskoleophold, om hvilken linje du var på, og om du kan huske, hvorfor du lige valgte Vallekilde?
  Derudover vil jeg også gerne rose din fine, fine og meget personlige blog. Jeg nyder hvert et indlæg, også selvom dette er første gang, jeg kommenterer!

  • Besvar
   Emma
   28. oktober 2013 at 17:05

   Tak for de fine ord og ja, selvfølgelig må du spørge videre :) Jeg var oprindeligt på skrivelinjen, men jeg endte med at sidde oppe i kunstlokalet og tegne dagene væk i stedet for at skrive, faktisk – sådan lærer man så meget nyt om sig selv, når man er et sted med frihed og ro og rum. Jeg valgte Vallekilde, fordi de havde en skrivelinje, fordi der var hyggeligt (jeg var ude og besøge dem, før jeg startede) og fordi den ikke var så dyr. Jeg har været med i elevforeningen og var også i skolebestyrelsen i to år og med til at tage imod fire nye hold af vallekillinger, og jeg tør godt garantere, at det er et vidunderligt sted med smuk udsigt, dejlig mad, engagerede lærere og gode mennesker. Den sommer hvor jeg stoppede, kom der ny forstander på skolen, og han er super sej.

 • Besvar
  Anne
  28. oktober 2013 at 23:21

  YAY! Dejlige svar og gode tanker! Tænk; af alle de sider man kan finde på internettet, er det tit din jeg holder mest af at kigge på.

  • Besvar
   Emma
   30. oktober 2013 at 08:44

   Tusind tak, Anne! Det var virkelig en dejlig kommentar at få :)

 • Besvar
  Bodil
  31. oktober 2014 at 13:02

  Hej Emma

  Dejlige spørgsmål og gode svar. Og rart at lære dig bedre at kende.
  Jeg har også være på Vallekilde – i 80’erne, så det er ret længe siden .-)

  Jeg overvejer – har egentlig taget beslutningen, men mangler at føre den ud i livet – at blive vegetar. Er det med B-vitaminer, noget man skal gå op i?

  Kh
  Bodil

  • Besvar
   Emma
   31. oktober 2014 at 14:06

   Hej Bodil, hvor er det godt! Det bliver planeten glad for, kan jeg love dig. Hvis du har tænkt dig at spise vegetarisk, behøver du ikke bekymre dig mere om b-vitamin end alle andre mennesker. Det er kun veganere, der skal tage B-12. Spørg endelig undervejs i dit skift, hvis der opstår tvivl eller undren eller usikkerhed, så vil jeg meget gerne prøve at hjælpe :)

 • Besvar
  Any questions? » emma slebsager
  6. november 2014 at 13:16

  […] Jeg skal gøre mit bedste for at svare på det hele. Svarene fra 2013 og 2012 kan du finde her og her, hvis du er nysgerrig på, hvordan min verden så ud dengang. Om en uges tid samler jeg […]

 • Skriv en kommentar