Mad 2

En fryser fuld af skrald

Efter min første skraldetur, som var med selskab og støtte, har jeg fået mod til at begive mig ud og kigge i containere helt alene. Eller det vil sige, at jeg har fundet vej til containerne alene. En anden pige havde nemlig fået samme idé og havde også begivet sig ud i sommeraftenen for at finde brød. Man bonder ret godt bøjet over sorte sække fyldt med wienerbrød og boller, skulle jeg hilse at sige.

Min aftensmad i går var en kikærtesalat og noget, som så ud som en rugbrødsbolle. Den viste sig at være fuld af mørk chokolade. Mystisk, men ret lækkert! Nu er der skraldepause, for min fryser er fyldt.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

20 kommentarer

 • Besvar
  på nye eventyr...
  30. juli 2012 at 20:27

  Lækkert du! Godt brød kan jo holde sig i laaang tid!

  Bon appetit.

  • Besvar
   Emma
   31. juli 2012 at 18:28

   Især i fryseren. Har virkelig proppet den til randen denne gang.

 • Besvar
  Inga
  30. juli 2012 at 23:04

  Din bolle må være kommet fra Lagkagehuset’s spand, de er lækre :-)

  • Besvar
   Emma
   31. juli 2012 at 18:28

   Jep, det gjorde den også! Hyggeligt at du læser med, Inga :)

 • Besvar
  Marian
  31. juli 2012 at 08:48

  Uhmn til chokolade overraskelsen. Jeg synes det er sejt, at du skalder. Jeg er slet ikke så modig med den slags….

  • Besvar
   Emma
   31. juli 2012 at 18:29

   Altså nu er det heller ikke fordi jeg sådan hopper over hegn og er frygtløs og udstyret med en pandelampe – men det er da en start!

 • Besvar
  Lotte
  31. juli 2012 at 09:59

  Cool at du skralder. På trods af, jeg bor sammen med min søster, som siger “hvis du kommer hjem med skraldemad, skal du IKKE fortælle mig det!” så kunne jeg virkelig godt tænke mig at gøre det til en ny hobby. Hvor skralder man henne? Og har du nogen gode skralde-råd? :)

  • Besvar
   Emma
   31. juli 2012 at 18:30

   Det skal du da gøre, så! Jeg er på ingen måde ekspert og har kun fundet frem til min lokale bagers containere. Der er nok ikke andet for end at gå en tur rundt om bagere og supermarkeder hvor du bor og se, om du kan finde deres affaldscontainere :) Mht. til skralderåd, så bare: Ryd op efter dig. Ellers kan man næppe forvente, at butikkerne lader deres containere stå ulåste.

 • Besvar
  katrine W
  31. juli 2012 at 15:26

  vil herre gerne skralde her i indre by, men de låser ret meget af, eller kværner det med det samme, øv. – en gang så jeg fandt jeg et ‘skraldekort’ på nettet over gode steder, men det må være væk?

  • Besvar
   Emma
   31. juli 2012 at 18:31

   Man kan skralde fra jeres Netto! Ikke at jeg har fundet noget spændende, men stadig. Årh, et skraldekort kunne være virkelig sejt. Det må du meget gerne linke, hvis du finder det igen.

   • Besvar
    katrine W
    31. juli 2012 at 22:32

    Hallo, sejt du lige siger det, for inden jeg så din besked gik jeg lige en tur hjem igennem byen og endte ved vores netto og kom hjem med en aubergine, tomater og gulerødder – alt sammen helt frisk! juhu, det er en god måde at få frigivet lidt endorfiner!!

    • Besvar
     Emma
     1. august 2012 at 07:18

     Cool! Og jep – man føler sig ret meget som en tapper og modig type, når man har skraldet :)

 • Besvar
  Loulou
  1. august 2012 at 11:37

  Fedt du gør det. Arbejdede i sandwich bar engang…al den mad der røg ud. Jeg tog nogen gange noget med og dumpede i skraldespande på vejen og håbede at en hjemløs ville komme forbi til en lœkker sandwich :) Man burde bare dele ud, om ikke andet så til trœngte mennesker.

  • Besvar
   Emma
   1. august 2012 at 19:18

   Sejt. Det gælder om at gøre, hvad man kan. Og ja, mad burde ikke blive smidt ud. Det er virkelig en mærkelig verden.

 • Besvar
  Anja
  1. august 2012 at 21:15

  Vi køber brød hos bageren til vores høns. En hel affaldssæk for 30 kr fyldt med rugbrød, brød og wienerbrød. Tanken har strejfet mig at gå sækken igennem, men synes på en måde det har været lidt grænseoverskridende. Men dette indlæg har givet mig nyt mod. Måske jeg bliver den næste madam skrald :) tak for inspiration.

  • Besvar
   Emma
   6. august 2012 at 15:34

   Sej bager, der sælger den slags. Jeg tror sådan en sæk må være fyldt med lækre sager! Heldige høns, du har dig der. Og hvor er det dejligt, at du bliver inspireret :)

 • Besvar
  Mette
  3. august 2012 at 14:06

  Sejt, at du skralder, Emma. Jeg er meget betaget af dine holdninger! De er seje!!
  Og Anja, jeg har i mine gymnasieår arbejdet i en bagerforretning, hvor der også kom nogen og hentede brød til deres heste. Det brød de fik med i sorte sække, var det jeg lige havde taget ned fra hylderne når butikken lukkede. (rugbrød var dog en undtagelse, da det også sælges dagen efter). Min pointe var egentlig blot, at jeg synes du endelig skal gå posen igennem – for det er jo det rene guld du får for 30 kr.!

  God weekend.

  Kh Mette

  • Besvar
   Emma
   6. august 2012 at 15:36

   Wow, tusind tak!

 • Besvar
  » Tid til svar emma slebsager
  6. oktober 2012 at 20:30

  […] du lave et indlæg om at skralde? Det har jeg allerede gjort et par gange, f.eks. her og […]

 • Besvar
  Klar, parat, vegetar #2 » emma slebsager
  8. januar 2014 at 23:26

  […] hummus, rå daddelbarer, quinoakugler, pastinakkage, banankage, dadler med valnødder i, skraldede chokoladeboller, hjemmelavet ajvar, squashkage eller edamamebønner med salt og […]

 • Skriv en kommentar