Mad

En bolle, to sandwiches & chili sin carne

emma slebsager bolle peanutbutterI tirsdags ristede jeg en bolle fra fryseren og spiste den med blommemarmelade på den ene halve og peanutbutter og gojibær på den anden halve. Jeg har haft et glas med gojibær stående i en evighed uden at få dem spist, men nu skulle det være.emma slebsager rugbrødsmadder avokadoTil frokost smurte jeg to madder med avokado og rød pesto og salat og spiste et æble og en tomat til. Æblerne er dejlige lige nu, sprøde og syrlige og lokale og ikke så dyre.emma slebsager chili sin carneTil aftensmad spiste jeg chili sin carne med ris og salat til. Jeg elsker chili og kogte en stor portion, så der var en rest at putte i fryseren. Den spiste vi i aftes går som redning mod tømmermænd og søndagsblues.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

6 kommentarer

  • Besvar
    Sofie
    26. oktober 2015 at 15:42

    Hej Emma :)
    Vil du ikke dele din opskrift på chili sin carne? Jeg synes jeg mangler en god en af slagsen :)

    • Besvar
      Emma
      27. oktober 2015 at 13:45

      Jeg laver chili sin carne uden opskrift, den bliver lidt forskellig hver gang. Sådan her gør jeg:
      1) hak løg og hvidløg fint, steg i olie sammen med chiliflager og spidskommen
      2) kom et par håndfulde røde linser i gryden, dæk med en blanding af dåsetomater og vand og lad det simre, indtil linserne er møre (15 min ca) – her kan man også tilsætte gulerod, squash, kål, peberfrugt, hvad man nu har lyst til og har af rester
      3) kom kogte kidneybønner, lidt kanel, lidt ekstra chili efter behov, lidt salt og en masse peber i og lad det simre, til kidneybønnerne er varmet igennem
      4) spis med ris til, evt med en klat sojayoghurt eller et drys frisk koriander på, hvis du har det
      Håber du kunne bruge det til noget, selvom det var så overordnet :)

      • Besvar
        Sofie
        27. oktober 2015 at 17:30

        Tak – det er helt sikkert en hjælp :) Jeg synes jeg manglede en hvor krydderierne var nogle man har i sit køkken og så havde jeg også tænkt på om man kunne putte linser i, men det vil jeg helt sikkert prøve. Er det bare lidt stødt kanel du putter i og ikke en stang?

        • Besvar
          Anne BS
          27. oktober 2015 at 20:36

          Hvis du har lyst kan du også prøve min mors, den er rigtig god (og så bare putte grøntsager i efter behov): http://muttionline.dk/livretter/chili-con-carne-eller-sin.html

        • Besvar
          Emma
          28. oktober 2015 at 08:31

          Ja, bare et nip af noget stødt kanel. Men en stang ville garanteret være endnu bedre.

          • Sofie
            29. oktober 2015 at 22:02

            Fint, det vil jeg prøve :) Og tak, Anne, den vil jeg lige tjekke ud.

    Skriv en kommentar