Indkøb

Emma på indkøb #31

Jeg kan mærke på mine indkøb, at det er blevet mørkt og koldt udenfor – der ryger mere chokolade og peanutbutter og mindre yoghurt og frisk frugt i indkøbskurven, end der gjorde et par måneder tilbage. Og så har jeg købt sæsonens første klementiner, juhu! De smager af jul, varm te og uldtæpper og passer perfekt i madpakken. Suppleret med grøntsager fra fødevarefællesskabet (se lige farverne!) kører det for den lille husholdning. Jeg tror, jeg vil lave de grønne æbler til grød og grønkålen til chips. Rosenkålen er jeg straks mere i tvivl om, men den her salat med belugalinser lyder god.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

9 kommentarer

 • Besvar
  Anja
  24. november 2014 at 16:58

  Hvad skal du bruge boghveden til ? Jeg har nemlig en pose i skabet jeg ikke ved hvad jeg skal gøre ved. Ang. rosenkål, så laver min kæreste en “salat” af fintsnittede rosenkål, stegt meget hurtigt på panden med hvidløg og drysset med sesamfrø, det er nærmest ikke en opskrift, men det smager virkelig dejligt.

  • Besvar
   Emma
   24. november 2014 at 22:21

   Uhm, det lyder lækkert! Det vil jeg prøve. Sesamfrø på grøntsager er virkelig en god ting. Boghveden er til grød, jeg har set en del opskrifter på både rå boghvedegrød, hvor den er lagt i blød natten over (fx her http://www.greenkitchenstories.com/raw-buckwheat-walnut-porridge/) og varm boghvedegrød, hvor man koger den med tørret frugt og krydderier. Så smager den sikkert af jul :)

 • Besvar
  Katrine
  24. november 2014 at 17:05

  Jeg kan se, du både køber havremælk og soyamælk – bruge du de forskellige typer plantemælk til forskellige ting? eller er det bare for variationen?

  • Besvar
   Emma
   24. november 2014 at 22:09

   Sjovt du spørger, det er faktisk fordi min kæreste er flyttet ind :) Han vil helst have sojamælk på sin müsli – jeg vil helst have havremælk. Jeg synes ikke sojamælk smager særlig godt, faktisk.

 • Besvar
  Bodil
  25. november 2014 at 10:32

  Jeg bruger boghvede i den müsli/granola jeg selv laver. Smager fantastisk (jeg rister dem i ovnen sammen med havregryn, rugflager, speltflager, hørfrø og sesamfrø …).

  • Besvar
   Emma
   25. november 2014 at 12:53

   Altså bare de rå boghvedekerner?

   • Besvar
    Bodil
    26. november 2014 at 10:54

    De bliver ristet (sammen med resten af müslien), så de er ikke rå længere, når müslien er færdig. Jeg giver den temmelig længe i ovnen, 30-40 min. ved 175 grader. Hold lidt øje med ovnen, hvis du vil prøve det – pludselig har blandingen fået nok. Jeg kommer også en blanding af olie, sirup og vand over. Ca. 3 spiseskefulde af hver.

 • Besvar
  Charlotte
  25. november 2014 at 12:16

  Den bedste rosenkålsret, jeg kender, får man, hvis man deler hvert lille kål i to, blander dem med lidt olie, ahornsirup, salt og peber, og rister dem i ovnen.

  • Besvar
   Emma
   25. november 2014 at 12:54

   Det lyder lækkert og nemt!

  Skriv en kommentar