Indkøb

Emma på indkøb #19

Små orange græskar, rosenkål på stok, æbler, en gigantisk selleri og alt det, der har jord på endnu. Altså, hvor det gør mig glad at handle i fødevarefællesskabet. Men fetaosten… Den gjorde mig ikke glad. Er der nogen af jer, der har et forslag til noget vegansk, man kan bruge i stedet for feta? Den var til at drysse på et fad med ovnbagte rodfrugter sammen med frisk persille. Ellers har jeg fyldt mine skabe op med gryn, linser, nødder og mel – sjovt, som man altid løber tør for alting på samme tid.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

9 kommentarer

 • Besvar
  Wendy
  21. februar 2014 at 18:16

  Hvad fik du brugt dine græskar til? Jeg lavede mine i oven med rødløg, men de var desværre mega kedelige og trevlede, havde du også det problem?

  • Besvar
   Emma
   21. februar 2014 at 20:54

   Jeg fik dem faktisk først her i onsdags og har ikke brugt dem endnu. Men jeg tænker, at de skal i suppe :) Vores smagsprøvevagt havde også bagt dem med rødløg, det smagte godt, så måske har du været uheldig med dine?

 • Besvar
  Katrine S.
  21. februar 2014 at 19:45

  Det ser lækkert ud, Emma. Har du forslag til tilberedning af rosenkål? Jeg vil så gerne spise dem, men kan ikke udstå den kogte af slagsen ;-)

  • Besvar
   Emma
   21. februar 2014 at 20:56

   Uhm, rosenkål. Jeg plejer at dampe mine – en centimeter vand i bunden af en gryde, låg på (stil noget tungt på låget, hvis det ikke slutter tæt, jeg bruger en kop) og så 3-4 minutter fuld knald. Citronsaft, friskkværnet peber og olivenolie på, så kører det!

   • Besvar
    Michelle
    22. februar 2014 at 09:36

    Ellers så er rosenkål gode i ovnen med olie pg krydderi (og hvis man er til det revet parmesan). Sprøde og lækre!

   • Besvar
    Katrine S.
    22. februar 2014 at 19:42

    Det lyder rigtig lækkert. Tusind tak for tippet :-)

 • Besvar
  Charlotte
  23. februar 2014 at 10:48

  Hvis man rister rosenkål i ovnen med ahornsirup som de gør i opskriften “Maple-Roasted Brussels Sprouts With Toasted Hazelnuts” via linket her (http://www.nytimes.com/interactive/2010/11/08/health/20101108_thanksgiving.html?ref=dining&_r=0#Maple-Roasted_Brussels_Sprouts_With_Toasted_Hazelnuts), tror jeg simpelthen, alle kan komme til at lide rosenkål. Ellers er de meget lækre at bruge rå, hvis man snitter dem fint til en salat med fx hasselnødder og æbler.

  • Besvar
   Emma
   23. februar 2014 at 17:48

   Usj, den opskrift lyder lækker!

  Skriv en kommentar