Mad

Det spirer i mit køkken

Her om vinteren er der ikke meget, der spirer. Derfor synes jeg i disse dage, at det er ekstra hyggeligt at have min spirebakke og nogle fugtige lucernefrø stående på køkkenbordet. De spirer lynhurtigt, smager knasende friskt af næsten ingenting og er perfekte som fyld i sandwiches eller på toppen af en råkost, en kålsalat eller en kold rest af hvad-som-helst fra aftenen inden. Fra jeg sætter dem i blød natten over, til jeg spiser friske spirer på min frokost og aftensmad, går der cirka fem dage. De skal have friskt vand en til to gange om dagen, men ellers passer de sig selv og vokser næsten så hurtigt, at man kan se dem gro. Her er de på ristet rugbrød med sennep, avokado og peber. Haps!

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

5 kommentarer

 • Besvar
  A + K = ♥
  27. november 2013 at 15:42

  Uhm, lækkert og fint med spirrene! Min peberfrugtplante er også det eneste der står tilbage, overvejer at så lidt krydderurter, men ved ikke om de duer her i vintertiden.

  – Anne

  • Besvar
   Emma
   27. november 2013 at 16:04

   Ja, jeg har også bare en enkelt stueplante tilbage og en kaktus. Det er lidt sjovere, når der er tomater og ærter på altanen! Jeg tror krydderurter får for lidt lys her om vinteren, men jeg er ikke sikker. Måske hvis du har et meget lyst vindue?

 • Besvar
  Karoline
  27. november 2013 at 15:48

  Hvordan fungerer sådan en spirebakke, og er det noget man selv kan lave eller skal købe? – Men mmm hvor lækkert med friske spirer

  • Besvar
   Emma
   27. november 2013 at 16:07

   Du kan sagtens spire frø i et syltetøjsglas eller simpelthen i en skål! Den her side er god til information om at dyrke spirer: http://friskespirer.dk

   • Besvar
    Miriam Sommer
    10. maj 2015 at 15:36

    Hej Emma
    Jeg er lige faldet over dette site og ser, du har lavet en fin anbefaling af Friske Spirer. Mange tak :) Fortæl mig endelig, hvis jeg kan gengælde din venlighed.
    Smil fra Friske Spirer – Miriam Sommer

  Skriv en kommentar