Mad

Dadelkugler

Når man får tilsendt en pakke fra Urtekram, der blandt andet indeholder en pose dadler, en pose valnødder, en dåse lakridspulver og en dåse ægte kanel, så virker dadelkugler som det oplagte at stille sig ud i køkkenet og blende sammen, ikke? De her er helt enkle uden dikkedarer og lavet af dadler, valnødder, kakao, krydderier (jeg lavede 50/50 med lakrids og kanel), kokosmel og et skvæt vand. I stedet for dadler kan man bruge abrikoser eller figner, og i stedet for valnødder kan man bruge hasselnødder, mandler, cashewnødder, paranødder og måske endda solsikke- eller græskarkerner? Det er en let, taknemmelig og lækker lille snack, som kun bliver bedre af at have stået lidt i køleskabet – jeg håber, der er nogle tilbage til min madpakke efter efterårsferien…

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

7 kommentarer

  • Besvar
    Lauren
    18. oktober 2014 at 18:39

    Hi Emma! Thank you for the recommendations on Sandra Beijer’s blog! You have a beautiful blog yourself and your pictures are stunning! I will be sure to check out your recommendations!

    Thanks again!
    – Lauren

    • Besvar
      Emma
      19. oktober 2014 at 22:22

      You are more than welcome, glad you found them :) Have a great time here in Copenhagen!

  • Besvar
    Gitte Jensen
    18. oktober 2014 at 21:40

    jeg laver dem tit af bare dadler og kokosmel faktisk :) og så med frysetørret hindbær/blåbær/rabarber etc :)

    • Besvar
      Emma
      19. oktober 2014 at 22:21

      Bliver de så ikke meget bløde? Jeg synes det er vildt lækkert, at de ligesom får lidt tekstur af nødderne.

  • Besvar
    Dorthe
    19. oktober 2014 at 17:45

    Lyder lækkert. Nu må jeg vist snart få prøve at lave de kugler som jeg ser opskrifter på alle steder.

    • Besvar
      Emma
      19. oktober 2014 at 22:19

      Ja, de er meget populære i blogland – og med god grund! Jeg har lige spist et par stykker med min aftente :)

  • Besvar
    Lene B.
    20. oktober 2014 at 08:50

    Dadelkugler er rigtig lækkert. Jeg laver dem med bløde dadler (fjern sten!) kokos, lidt blåbær eller anden god marmelade – prøv jer frem. Lidt kakao. Kokos. En god fuldkornsmysli – urtekram. Lakridspulver (pas på, det er meget koncentreret) og samler også med lidt vand. Blend og sæt dem i køleskabet i ca. 20 minutter så er det lettere at trille dem.

    Tril dem så i forskelligt – alt fra nødder. Kokos. Frysetørret hindbær. Hasselnødder osv. og sæt dem så på køl igen i 20-30 min. Så smager de bedst.

    Smil Lene :0)
    http://justlove2ndhand.blogspot.dk/

  • Skriv en kommentar