Mad

Daddelkugler med sorte bønner

I løbet af den sidste uge har jeg lavet de her kugler to gange – og spist dem alle sammen selv. Ups, kunne man sige. Eller hurra! De er nemlig mega lækre, fyldt med gode sager og lette at smække sammen, hvis man har en kraftig blender (eller masser af tålmodighed og en fesen blender).

Jeg har fundet opskriften hos Emma Martiny, som aldrig skuffer. I stedet for romessens, som hun bruger i sin opskrift, har jeg bare brugt stærk kaffe. Det bliver de mindre romkugleagtige af, selvfølgelig, men jeg er helt klart større fan af kaffe end af romessens. De kunne også være gode med appelsinsaft i stedet for kaffe, med peanutbutter i stedet for kokosolie, eller med hakkede nødder eller kakaonibs i. Med andre ord: Brug opskriften som en basisopskrift, og slip kreativiteten og indholdet i dine køkkenskabe løs!

Du skal bruge:

En dåse sorte bønner (eller 240 g kogte sorte bønner)
150 g bløde dadler
3 spsk kakao
3 spsk kokosolie
0,5 tsk vaniljepulver
1 spsk stærk kaffe
Et nip salt

Sådan gør du:

Hæld vandet fra bønnerne og tag stenene ud af dadlerne. Kom alle ingredienser i en blender og blend dem, til du har en ensartet masse. Stil massen i køleskabet i en times tid. Tag den ud og form små kugler af den. Jeg får 15-20 kugler ud af en portion, men du kan sagtens lave dem større. Rul dem i kokosmel, hvis du gider. De holder sig fint i køleskabet i nogle dage – hvis du altså glemmer, at de er der.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

2 kommentarer

  • Besvar
    Marianne Luna
    4. februar 2018 at 22:01

    Jeg laver dem med 1 spsk god, mørk rom i i stedet for 1 tsk romessens. Rom holder – men jeg gider heller ikke romessens. :)

    • Besvar
      Emma
      5. februar 2018 at 21:11

      Øj, se dét er også en god løsning!

    Skriv en kommentar