Perspektiv

CPH:DOX og klimaforandringerne

Har I set, at CPH:DOX har et tema dedikeret til klimaforandringer og bæredygtighed i år? Det hedder Megatrends: Rethinking Resources, og det gør mig glad. At klimaforandringerne bevæger sig ind i kunsten er nemlig for mig at se en kæmpe styrke. Film, musik, teater, skulpturer, installationer – det kan bare noget andet, end argumenter på skrift kan. Jeg er kæmpe fan af, at DOX sætter fokus på de film, der går tæt på klimaet og de ting, vi gør ved det.

Faktisk har jeg allerede været en tur i biografmørket for at se Energized. Den handler om energi i stor skala og om det, vi gør ved planeten for at få fat i den. Det lyder tørt, men det er det virkelig ikke – hvis vi vil redde verden, skal vi holde op med at brænde fossile brændstoffer og finde ud af, hvor vi så skal få vores energi fra. Energiindustrien er kæmpe stor, kæmpe magtfuld og tit kæmpe ubehagelig. Godt at der findes klimaaktivister i hele verden, der kæmper for at stoppe forurening af grundvand, forkert opbevaring af affald fra atomkraftværker og olieudslip i ishave. Hvis I vil nå at se Energized i denne omgang, så går den i Cinemateket i dag og i Dagmar på lørdag.

Jeg krydser fingre for, at jeg også når at se Black Ice om Greenpeace-aktivisterne, som gik om bord på en russisk olieboring i Arktis og blev fængslede, Just Eat It om madspild, Merchants of Doubt om klimaskeptikere, der har gjort det til deres levevej at så tvivl om videnskabelige resultater, og sidst men ikke mindst Last Call om vækstparadigmet. Wush, sikke en liste! Her er traileren til Energized:

 

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

0 kommentarer

Skriv en kommentar