Perspektiv

Brev fra videnskaben

Som I ved er jeg med i klimaambassaden. I sådan et netværk af gode folk tager det ene det andet, og pludselig en dag fik jeg at vide, at der i Århus sidder en psykolog og skriver phd om bæredygtighed. Det gjorde mig glad, for jeg er ikke stødt på mange, der kobler bæredygtig omstilling sammen med psykologien og de processer, der ligger bag menneskers handlinger og trivsel. En kobling, som jeg synes er vigtig og spændende. I kommer til at høre mere om psykologiens vinkel på bæredygtighed senere på sommeren – men først vil jeg sende en forespørgsel videre fra Simon. Det er ham, som er psykologen i Århus, og han har brug for hjælp til sin forskning. Den kan du give ham ved at udfylde hans spørgeskema, uanset om du er vegetar, veganer eller spiser kød. Han skriver sådan her:

Vil du være med til at skabe viden om bæredygtighed, livskvalitet og trivsel? Det håber jeg, for det er lige præcis sådan noget forskning, jeg ønsker mig mere af – forskning i, hvordan mennesker kan leve et godt liv uden et kæmpe ressourceforbrug. Du finder spørgeskemaet her.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

15 kommentarer

 • Besvar
  Emilie
  3. juli 2014 at 07:38

  Jeg vil meget gerne svar, men kan desværre ikke få linket til at virke – kan der være noget galt med det?

  • Besvar
   Emma
   3. juli 2014 at 08:42

   Hej Emilie, hvor er det godt du skriver! Jeg har fikset linket nu, så det virker :)

 • Besvar
  på nye eventyr...
  3. juli 2014 at 08:50

  Uh, 30-45 minutter varsler han at det tager. Er det dit indtryk at det tog så længe da du udfyldte, Emma? jeg vil gerne, man har ikke tid lige nu.

  • Besvar
   Emma
   3. juli 2014 at 08:57

   Ja, det passer meget godt med en halv time. Der er nogle ting undervejs, man lige skal tænke over eller finde frem, så det tager et stykke tid at udfylde det.

 • Besvar
  Kirsten Marie
  3. juli 2014 at 09:14

  Har du en mail til dem, der står bag? Et af de første spørgsmål er ens forældres længste uddannelser. Hvis man ikke ved det, kan man ikke få lov til at svare videre. De har glemt en “ved ikke”-mulighed.

 • Besvar
  Kristina
  3. juli 2014 at 10:56

  Done :) Glæder mig til at se hvad det hele ender med.

 • Besvar
  Sarah
  3. juli 2014 at 20:32

  Under beskæftigelse kan man desværre ikke vælge man er studerende :/

  • Besvar
   Emma
   7. juli 2014 at 14:02

   Nej, det bemærkede jeg også. Lidt mystisk.

 • Besvar
  Rikke Nielsen
  3. juli 2014 at 23:35

  Ihh hvor fedt. Det vil jeg så gerne hjælpe med lige så snart jeg har tid:)

 • Besvar
  Wendy
  4. juli 2014 at 11:56

  Hej Emma. Fed spørgeskema undersøgelse. Dog er jeg enige med de andre om at der klart er steder hvor der mangler “ved ikke”. Jeg droppede undersøgelsen efter flere gange at ville svare ved ikk, og tilsidst var det altså varmeregningen som jeg overhovedet ikke kunne svare på, da den er indregnet i min husleje, som gjorde jeg ikke afleveret mit svar. Men virkelig fedt du lægge det op på din blog:)
  PS: Bogen er jeg snart færdig med, skriver så snart jeg er det:)

  • Besvar
   Emma
   7. juli 2014 at 14:07

   Det var ærgerligt at du ikke kom igennem – men det er nogle ret komplekse spørgsmål, han stiller, ja! Dejligt at du er godt i gang med bogen, du må lige skrive, hvad du syntes om den :)

 • Besvar
  Sommergæst: Simon Elsborg Nygaard » emma slebsager
  14. august 2014 at 08:53

  […] og fremmest vil jeg anbefale, at man deltager i min spørgeskemaundersøgelse. Det er en god måde til at blive klogere på forskellige elementer i sin egen bæredygtighed på, […]

 • Skriv en kommentar