Mad

Blodappelsin, sandwich & linsedeller

Så er julemaden efterhånden helt overstået, og det passer mig virkelig godt. Lige så lækkert det er i en periode, lige så glad er jeg for, at den først vender tilbage om et år. Bortset fra et par kagerester og den liter æbleglögg, som står og skuler på køkkenbordet, altså. Mon ikke de ryger ned i købet af de næste par uger? Her er i hvert fald tre måltider fra forleden, hvor den stod på helt almindelig mad frem for julemad.

blodappelsin-og-smoothieOm morgenen spiste jeg ristet brød (fra Emmerys fra en Too Good To Go-pose) med mandelsmør, en smoothie med banan og blåbær og en blodappelsin. Kan man fornemme, at jeg ikke går på arbejde eller studie hver dag her i januar? Så får morgenmaden altså lige en ekstra skalle! Den lille kniv fik jeg i fødselsdagsgave af min mormor, som har haft den liggende i sine gemmer – det er en frugtkniv, og det tænkte hun passede godt til “vegetaren i familien”, hehe.

too-good-to-go-emmerysTil frokost spiste jeg en sandwich, som også var fra Too Good To Go-posen. Med mozzarella, persillepesto og soltørrede tomater. Tidligere har jeg kun fået kødsandwiches i mine poser, som jeg så har foræret væk til folk, jeg kender, men denne gang var den vegetarisk, hurra!

linsedeller-og-salatAftensmaden blev linsedeller (som altid efter Lunas fantastiske opskrift) og en salat af gulerod, kikærter, avokado, ristede solsikkekerner og olie/eddikedressing. Haps! Har I spist noget lækkert på det sidste? Jeg kunne godt bruge lidt inspiration.

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

10 kommentarer

  • Besvar
    Marianne Luna
    9. januar 2017 at 20:35

    Spinatlasagne. <3
    Primært lever jeg nok nærmere af kålsalater og varme, fyldige supper med rodfrugter eller græskar og linser. Ikke det mest fantasifulde, men jeg elsker virkelig fyldige supper her om vinteren. :) Og så er det genialt at lave store portioner af og fryse ned til travle dage.

    • Besvar
      Emma
      10. januar 2017 at 22:38

      Mm, lasagne. Dét er lækkert også. Jeg er også på suppeholdet :)

  • Besvar
    Ida Due
    10. januar 2017 at 11:51

    Mums det ser lækkert ud! Jeg må ud og finde blodappelsiner, elsker den tid på året! Jeg har en vild lyst til ramen disse dage. Fik en lækker en serveret for lidt tid siden, fyldt med lækre svampe, spinat, tang og ristet tofu plus masser af ristet sesam på toppen. Åh! Bliver helt sulten. God dag :)

    • Besvar
      Emma
      10. januar 2017 at 22:39

      Ja, de er virkelig vidunderlige, de smukke blodappelsiner! Uhm ramen, det har jeg aldrig prøvet at lave selv, men det er en god idé!

  • Besvar
    Mette
    10. januar 2017 at 22:45

    Mexicansk hitter hos store og små herhjemme lige nu.. finthakket løg, hvidløg og champignon på panden til det har smidt lidt væske. Fyr godt med Mexi krydderier i sammen med en dåse linser og en dåse tomater, lad det hygge sig lidt på panden. Spis med salat, avocado osv i en pandekage . Og det er genialt på madpakke dagen efter.
    Hvordan opbevare du brødet fra TGTG poser? Vi kan sjældent nå at spise det og synes det bliver noget tørt i fryseren.

    • Besvar
      Emma
      10. januar 2017 at 22:56

      Årh, det lyder også godt. Alt er ligesom lækkert i pandekager! Og med avokado ;) Jeg putter brødet i fryseren – skærer det i skiver og putter det direkte i fryseren, når jeg har hentet en pose. Det fungerer fint, synes jeg. Måske fordi jeg ofte rister mit brød?

      • Besvar
        Mette
        10. januar 2017 at 23:26

        Tak for svar…Min mor sagde faktisk også at Jeg skulle skære det i skiver inden jer fryser det – af og til skal man måske bare gøre som mor siger ?

  • Besvar
    Stine
    12. januar 2017 at 09:14

    Hvor kan man få økoblodappelsiner??! :-O

    • Besvar
      Emma
      12. januar 2017 at 15:29

      Det kan man i Superbrugsen på Nørrebrogade! De havde dem i hvert fald i sidste uge :)

      • Besvar
        Stine
        13. januar 2017 at 08:49

        tak!!!

    Skriv et svar til Ida Due Cancel Reply