Mad

Æblemost, rugbrød & tomatsovs

Velkommen til en dag i eksamensland illustreret i måltider!

Økologisk æblemost fra Kernegården på Fejø, croissant fra Too Good To Go, müsli med havremælkVi starter med morgenmaden. Uden mad og drikke kan man ikke skrive en særligt klog eksamensopgave, så jeg fyrer op for alt det lækre, jeg har lyst til. Denne dag blev det en croissant fra en Too Good To Go-pose, som jeg havde frosset ned, müsli med havremælk, den sædvanlige kop sort te og en æblemost, som jeg fik forærende, da jeg var på besøg på smukke Fejø og se æbletræerne blomstre. Det var helt magisk! Jeg fik i hvert fald lyst til at flytte ind på Kernegården, der har eget mosteri og cideri, hele sommeren.

Ristet rugbrød med vegansk pålæg med tomat og chili Efter min primetime, som er timerne fra 8.30-12, spiste jeg frokost. Den blev helt simpel – ristet rugbrød med tomat/chili-spread fra mit lager, agurk, basilikum, nogle oliven og et glas vand.  Jeg snacker i øvrigt vildt meget, når jeg skriver opgave! Lige nu står den på hjemmelavet knækbrød med peanutbutter, frugt, gulerødder og chokolade. Det når jeg bare aldrig at tage billeder af, før det er forsvundet.

Pasta penne med vegansk tomatsovs og basilikumOm aftenen lavede jeg nem, rar mad. Pasta med tomatsovs af en karton tomater, et løg, nogle fed hvidløg, en håndfuld oliven og en skefuld sambal oelek for styrke. Toppet med frisk basilikum bliver næsten alle pastaretter sådan lidt luksusagtige, ikke? Og det var det!

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

5 kommentarer

 • Besvar
  Bodil
  30. maj 2017 at 10:14

  Lækkert – som altid :-)

 • Besvar
  Paula
  30. maj 2017 at 16:55

  Deilig.. :)

 • Besvar
  Pia Storm
  10. juni 2017 at 09:19

  Hej Emma ,
  jeg har et spørgsmål om plantemælk, tænker du nok har prøvet en del forskellige ;-)
  Har svært ved at finde en slags der er lige mig! brugte før i tiden skummetmælk på müsli osv, og har af plantemælk prøvet mandelmælk usødet/sød og det samme med sojamælk. Men synes mandelmælken er for fed og sød og sojamælkens bismag har jeg ikke vænnet mig til. Kan se at du bruger havremælk, hvordan er det? Eller er der mon andre der kan anbefales hvis man før har brugt skummetmælk, hvis du da kan huske hvordan det smager:-D
  mvh Pia

  • Besvar
   Emma
   12. juni 2017 at 08:42

   Hej Pia! Jeg synes havremælk er rigtig god, specielt på morgenmad og sådan, fordi den er ret mild i smagen i forhold til fx soja og mandel. Mandelmælk bruger jeg ikke så tit, både fordi det er dyrt og fordi det er ret ressourcekrævende med mandler, og jeg er helt enig med dig angående sojamælkens bismag… Den synes jeg også er svær. Men giv havremælken et forsøg! Det eneste, jeg ikke har fundet en plantemælk til, er kaffen.

 • Besvar
  Pia Storm
  13. juni 2017 at 20:12

  Den prøver jeg så💪 tak for svar😀

 • Skriv en kommentar