emma slebsager








Knækbrød, råkost & shiitake

8. februar 2016 af Emma 2 kommentarer , , , , ,

emma slebsager smoothie knækbrødSidste weekend havde vi gæster fra Berlin, som blandt andet bagte knækbrød til os <3 Tak Lisa! Jeg spiste de sidste stykker til morgenmad i mandags med en rest appelsinmarmelade på + en kop te + en smoothie af en banan, nogle frosne hindbær og lidt frossen spinat. råkost og peanutbutterTil frokost spiste jeg en bolle med peanutbutter og kæmpe portion salat af grønkål, rødbede, gulerod, æble og rødløg med olie/eddike-dressing og et drys af en krydderiblanding i. Det er virkelig smart at komme krydderier i sådan nogle vintersalater, så bliver de lige en anelse mere interessante. ristet brød med svampe og græskarpålægOm aftenen var jeg helt balret, så jeg lavede varme madder. Nemt. Smurte et par skiver ristet brød med græskarpålæg, som var en gave fra de søde berlinere, og toppede med stegte shiitakesvampe og chilisovs. Bagefter spiste jeg næsten en hel plade chokolade i sengen, og så var den dag gået.

Tre små: Chickpea, ud med fossile aktier & zero waste i København

5. februar 2016 af Emma0 kommentarer , , ,

Så blev det fredag igen og tid til første omgang tre små til weekenden i en måned! Jeg har glædet mig til at dele de her links med jer. Det ene er Chickpeas vinterudgave, som er fyldt med alt det, man trænger til, når det er frostvejr: Te, kager, godt læsestof og fine ting at kigge på. Den anden nyhed er, at København sælger sine aktier i fossile brændstoffer! Det er virkelig sejt og viser, at der efterhånden ikke er nogen tvivl om, at vedvarende energikilder er fremtiden. Den tredje nyhed er, at København får et emballagefrit supermarked til foråret! Jeg glæder mig mega meget til at cykle derhen og fylde mine poser og glas med linser, nødder og andre gode sager med nul emballage <3

chickpea vinterkbh divestmentLØS

 

Veganske amerikanske pandekager

3. februar 2016 af Emma 2 kommentarer , ,

emma slebsager luksuspandekagetallerkenDer er ikke mange opskrifter, jeg vender tilbage til. Jeg kan bedst lide at freestyle og lave af mad af de ting, jeg har derhjemme (muligvis et symptom på, at jeg har været medlem af Fødevarefællesskabet lidt for længe?). Men pandekager, dem bager jeg altid på den samme måde. Opskriften på en stor portion veganske amerikanske pandekager til en sulten type kommer lige her:

1/2 moden banan (lidt mere, hvis det er en meget lille økobanan)
1 dl plantemælk
1 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
Lidt vanillepulver, lidt kardemomme og lidt salt

Mos bananen og bland alting sammen i en skål. Varm kokosolie (eller hvad du nu vil stege i) på en pande ved middelvarme og klat dejen på i den størrelse, du kan lide. Jeg synes både de er gode helt små og ret store. De skal vendes, når der er luftbobler i dem, og de ser sprøde ud i kanten. Server dem med resten af bananen, sirup og alt andet pynt, du kan finde derhjemme.

Spist i januar

1. februar 2016 af Emma 2 kommentarer , , , ,

Pyh, hej februar! Det har været en hektisk januar for mit vedkommende med eksaminer, en tur til Hamborg, venner boende hos os i to omgange og ikke mindst lanceringen af Sustain Daily. I går lånte jeg en tyk bog af min veninde, og planen er, at februar skal byde på muligheder for at læse i den i ro og mag og flere kaffedates. Det skulle nok være muligt, for sådan nogle indeholdt januar cirka nul af. Men lidt måltider blev det da til her på bloggen – lad os se på, hvad jeg spiste og viste i januar.

morgenmad januarTil morgenmad har jeg tilsyneladende spist brød, brød og brød. Men en smoothie til en enkelt gang, nøddesmør og avokado på og altid med te til. En morgen uden te er ikke en morgen i min bog. frokost januarMine frokoster har også stået på brød, ristet rugbrød for at være mere præcis, og så på kartoffeldeller som både pålæg og salattilbehør. En gang rester har jeg også spist, og en salat af rød spidskål med granatæblekerner fra nytårsaften.  aftensmad januarTil aftensmad har jeg lavet tøm-køleskabet-pande og -pasta med ting fra fødevarefællesskabet og flere nytårsrester, en omgang tortillas uden tortillas og min yndlingssuppe med gulerødder, tomat og kokosmælk fra Green Kitchen Stories, som er ekstra god med rugbrødscroutoner.

Peanutbutter, avokado & shiitake

28. januar 2016 af Emma0 kommentarer , ,

emma slebsager bolle te smoothieI går spiste jeg peanutbuttermadder til morgenmad og drak en smoothie af banan, hindbær og frossen vandmelon + en kop te til.ristet brød med tartex og avokadoTil frokost ristede jeg rugbrød og smurte det med chili/paprika-pålæg, most avokado og agurk. Haps! Om eftermiddagen hentede jeg ugens pose fra Fødevarefællesskabet….

emma slebsager pastapandeOg om aftenen hældte jeg noget dens indhold (shiitakesvampe og grønkål) på en pande sammen med pasta, rødløg og en gulerod. Jeg elsker sådan nogle cremede pastating lige nu, det må være kulden, der gør det.

Indkøbskurven i januar

25. januar 2016 af Emma 8 kommentarer , ,

Her til formiddag har jeg skrevet min eksamensopgave færdig, afleveret den, søgt om orlov fra uni det næste semester og købt en fejringsromkugle fra Naturbageriet. Ikke så lidt inden klokken 12! Mit næste halve bliver altså en del anderledes, end mit liv har været siden 2011, og jeg glæder mig helt vildt til at lægge min energi i Sustain Daily og have tid til flere spontane kaffeaftaler. Her er mine indkøb fra januar måned: en pose fra Fødevarefællesskabet, lidt fra supermarkedet og en enkelt fra helsekosten, som altid vegansk og økologisk og SU-venligt :)

emma slebsager indkøb jan 4uge 1 æbler gulerødderemma slebsager indkøb janemma slebsager indkøb jan 5► Der var tilbud på røde druer (en bakke for 5 kr.) i Superbrugsen, så jeg nuppede to og frøs den ene ned. Har I prøvet at spise frosne druer? Det er virkelig en god snack. Tartex-pålægget var også på halv pris, så jeg fyldte lageret. emma slebsager indkøb jan 3emma slebsager indkøb jan 6► Bemærk venligt, hvor stort peanutubutterglasset er! Et halvt kilo, ja tak!uge 1 palmekål rødbederemma slebsager indkøb jan 7emma slebsager indkøb jan 2emma slebsager indkøb jan 1uge 1 lilla spidskål kæmpekålrabi kartofler

Hej fra eksamenskontoret + WeFood

22. januar 2016 af Emma 12 kommentarer , , ,

God fredag formiddag og hej fra mit spisebord, som jeg har siddet limet fast til siden mandag med en ugeeksamen foran mig. Jeg tænkte at vise jer mine måltider fra i går, men først en god nyhed: Nu er det helt på plads, at Folkekirkens Nødhjælp åbner WeFood, et socialt supermarked med alle de varer, som ikke kan sælges til fuld pris, fordi de fejler et eller andet overfladisk. SÅ sejt.

emma slebsager avokado på ristet brødJeg står tidligt op, når jeg skal være effektiv – så her er et morgenmadsbillede badet blåt morgenlys. Jonathan havde morgenmad med på sit arbejde i sidste uge, og hans kollegaer kunne ikke spise alt brødet, så nu er vores fryser fuld af franskbrød. Sådan noget luftigt noget, der bliver helt sprødt, når man rister det. Haps! Spiste to skiver med avokado og chilisovs og drak en kop te. råkast og kartoffelfrikadellerTil frokost spiste jeg rester fra en råkostsalat, jeg lavede i tirsdags, med et par kartoffelfrikadeller fra fryseren til. Sjovt som den hele er blevet lyserød, mens den har stået i køleskabet, sådan går det med rødbeder.emma slebsager tacos uden brødOm aftenen havde jeg sindssygt meget lyst til tortillas med fyld, så jeg gik i Superbrugsen for at købe ind til det – bønner, peberfrugt, agurk, spinat, koriander, hele molevitten! Men så havde de ikke nogen økologiske tortillas :( :( :( Det blev en salat i stedet. Ikke helt det samme. Kender I nogen steder, der sælger økotortillas? Eller skal jeg simpelthen lave dem selv?

 

10 veganske madpakker #3

19. januar 2016 af Emma 6 kommentarer , ,

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker madpakker. Efterhånden som jeg får mere og mere erfaring med at spise plantebaseret, bliver jeg også mere og mere rutineret i at smække en god madpakke sammen, som kan tages med på uni i tasken. Her er ti styks grønne madpakker lige til at kopiere og plukke fra, som det passer. Og hvis du ikke kan få nok, så er der 10 mere her og endnu 10 her.

emma slebsager første skoledag1. Pasta med olivenolie og citron, quinoa med tomat og basilikum, agurk, gulerod og æble.emma slebsager rødbedesalat madpakke2. Oliventapenademadder, kikærtesalat med æble og rødbeder, tomater.emma slebsager hummus3. Hummus, rugbrød, mandler og rosiner og en pære.emma slebsager madpakke tomatsuppe majs4. Gulerødder, tomatsuppe, en bolle med rødbedestreich og en halv majskolbe.emma slebsager rugbrødsmadder blommer5. Blommer, rugbrødssandwiches med pesto, salat, gulerod, tomat og stegte svampe.emma slebsager grønkålssalat pavlova madpakke6. Grønkålssalat og en pirog med fyld af kartofler, rødbede, løg, kål og oliven.emma slebsager salat fra mutti7. Salat af bulgur, rødbede, appelsin, æble og hasselnødder, en avokadomad og klementiner.emma slebsager kartoffelmadder madpakke8. Rugbrødsmadder med kartoffel og sennep, et æble og en klementin.emma slebsager madpakke kartoffelmos æble gulerødder9. Æble og gulerødder, en rest kartoffelmos med hestebønner, kål og bladselleri.emma slebsager rødbededip10. Rugbrød med peanutbutter, gulerødder og rødebedehumus.

Bon appetit!

Marmelade, linsegryde, ruskomsnusk og en by uden affald

16. januar 2016 af Emma 3 kommentarer , ,

emma slebsager bolle med syltetøjLong time no see! Jeg har haft et par venner boende i stuen i denne uge, og så har vi købt en sofa til at fylde tomrummet efter dem :) Den er fra dba (ligesom nærmest alle vores ting), og i går testede jeg, om man kunne spise morgenmad i den. Det kunne man heldigvis.emma slebsager te og gryderetEfter at have kæmpet mig hjem fra yoga i minusgrader med et fastfrosset gear, var jeg så kold, at jeg måtte drikke te og spise varm mad til frokost for at få varmen. Det blev rester fra en linsegryde med kartofler, gulerødder og rød peberfrugt, som var på menuen aftenen inden. emma slebsager ruskomsnuskOm aftenen hældte jeg indholdet af vores køleskab plus en stor håndfuld hestebønner fra fryseren ud på en stegepande, krydrede det med spidskommen, chili og koriander og spiste det med stor fornøjelse. Og så var den fredag slut – helt uden, at jeg havde nået at dele ugens tre små med jer :(

Her er en video, jeg ellers havde på dele-listen: En japansk by, som genbruger alt affald!

Bananmad, kartoffeldeller og gulerodssuppe

11. januar 2016 af Emma 2 kommentarer , ,

emma slebsager bolle med bananI går holdt jeg arbejdssøndag (hej eksamensperiode) og startede dagen med en ristet bolle med mandelsmør og banan. Ain’t nobody got time for lange morgenmåltider og friskbagte boller i januar. emma slebsager linsesalat kartoffelfrikadellerTil frokost spiste jeg rester fra lørdag aften: Kartoffeldeller på rugbrød og en salat af belugalinser, rød spidskål og granatæblekerner. Dellerne er mega gode (og billige og vintervenlige) og lavet efter Thomas’ opskrift fra 2012, som bare virker. emma slebsager gulerodssuppe croutonerOm aftenen spiste jeg gulerodssuppe – den nemme fra Green Kitchen Stories, som bare er kogte gulerødder, løg, hvidløg, en dåse tomater og kokosmælk. Lavede dovne croutoner (ristet brød skåret i tern) og kom oven på, og så tog jeg i biffen og så The Hateful Eight med min familie som belønning.