Mad

    Opskrift: Veganske burgerbøffer

    Jeg har glædet mig til at dele det her med jer – nemlig opskriften på den bedste veganske burger, jeg nogensinde har lavet. Bøfferne har masser af umamismag, er lavet af simple ingredienser, har en god fast konsistens og hænger godt sammen uden at være “klistrede”, som veggiebøffer ellers kan have tendens til at blive. Og så er de godkendt af hele min familie.

    Opskriften er fra Mia Sommers kogebog Vegansk Velvære, som er fuld af hverdagsopskrifter på alt fra dhal til drømmekage. Jeg har fået lov til at dele opskriften med jer af Mia selv – tusind tak for det :) Bøfferne får smag fra champignon og krydderier, konsistens fra bønner og bliver holdt sammen af kogte ris. Her kommer opskriften!

    Ingredienser til 8-9 bøffer:

    100 g ris (jeg brugte brune)
    500 g champignon
    1 hakket løg
    1 dåse kidneybønner (jeg brugte sorte bønner, jeg selv havde kogt)
    1/4 tsk. røget paprika
    1-2 tsk. salt
    Chili efter smag
    75-100 g rasp
    Salt og peber
    Olie til stegning

    Sådan gør du:

    Kog risene og lad dem køle ned.

    Hak champignonerne fint og hak løget. Steg løg og champignon på panden 10-15 minutter, indtil champignonerne har afgivet deres væde, og den er fordampet. Du behøver ikke tilsætte olie til panden.

    Put de stegte champignoner og løg i en skål og tilsæt ris, bønner, røget paprika, salt og peber. Rør det sammen og blend det groft med en stavblender. Put rasp i farsen og rør godt rundt. Smag til med salt, peber og eventuelt chili. Form farsen til 8-9 bøffer og steg dem på panden i olie ved middel varme, indtil de er lysebrune og sprøde.

    Haps – velbekomme!

    • Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

  • Andet

    Min bullet journal

    Jeg er kæmpe fan af at have min kalender analogt. På rigtigt papir. I en bog, man kan slå op i. Jeg er også kæmpe fan af at tage noter i…

  • Mad

    Efterårsmåltider

    December er over os, det er officielt vinter og lige om lidt jul. Hvis der er noget, der karakteriserer det her efterår, så er det, at det er fløjet afsted. Jeg…

  • Mad

    Pandekager, falafel & rösti

    God lørdag morgen! Her er tre måltider fra en dag i denne uge: Til morgenmad spiste jeg rester fra aftenen inden, hvor vi fik pandekager med æblemos og kanelsukker. Det er…

  • Indkøb

    Indkøb i november

    Endnu en måned er gået. Mine indkøbsnet og min rygsæk (sygt smart, når man også skal slæbe et barn med op ad trapperne!) har været fyldt med indkøb fra Nørrebros supermarkeder,…

  • Andet

    Om jul og gaver

    Om præcis en måned er det juleaften. Der er allerede gang i ræset, hvor end man kigger hen: Pyntede gader, hylde efter hylde med chokoladejulemænd, snebolde og brunkager, glimmer og guld,…

  • Mad

    Croissant, dhal & rødkål

    Hello my friends! I morgen er det valgdag, og jeg er efterhånden ved at have besluttet, hvem jeg sætter mit kryds ved. Det bliver (sjovt nok) en kandidat fra et parti,…

  • Mad

    Yoghurt, sød kartoffel & burger

    Godmorgen, så blev det mandag igen og en ny uge. Mine planer for ugen indtil videre er et venindebesøg, redaktionsmøde med Sustain Daily, mødregruppe, måske en valgdebat og så en kageaftale…

  • Mad

    Grød, klapsammen & lasagne

    Godmorgen og glad lørdag! Her er et par billeder fra måltider, jeg spiste en dag i denne uge. Mener det var tirsdag? I hvert fald er det hverdagsmad, så det batter.…