Interviews

2016 – en liste om året der gik

Om bare et par dage er 2016 slut. Jeg har brugt det meste af julen på mine forældres sofa under et tæppe med en bog og en kop te indenfor rækkevidde, så der har været lidt stille her. Før vi hopper ind i det nye år og alt hvad der hører til af planer og ønsker, tænkte jeg, at vi skulle sige farvel til 2016. Med en liste (ligesom sidste år). For lister er gode, når det handler om de store ting. Og et helt år er jo ikke så lidt! Vi kører.

Gjorde du noget i 2016, du aldrig havde gjort før?

Mange ting. Jeg holdt orlov fra mit studie, lancerede Sustain Daily, fik opereret en visdomstand ud, spiste på Relæ, gik på byttemarked, byttede stiklinger med jer, udgav en podcast og tog et sommerkursus på uni, blandt andet.

2016-2

Hvilke lande besøgte du?

Tyskland (Berlin, Hamborg og München), Østrig (Innsbruck) og Italien (Emilia-Romagna, Umbrien og Marché). Jeg har også været på Bornholm og i Århus og i sommerhus, og jeg har ikke siddet i ét eneste fly :) Det er faktisk mere end tre år siden nu, at jeg sidst tog et fly. Ret vildt, når man tænker over det.

Hvad var din største fremgang i 2016?

Sustain Daily! Jeg fatter ikke, at vi kun har været i gang i 10 måneder. Der er virkelig sket meget, siden vi lancerede, og det er en fornøjelse at være med i noget, som vokser og gror og spreder sig på den måde.

Bedste køb?

Vores sofa! Nu har vi faktisk en stue, vi gider være i. Den er fra Den Blå Avis – helt ligesom næsten alt andet, vi har købt til lejligheden :)

2016-3

Gjorde noget dig rigtig glad?

Den første chokoladeis, jeg fik i Italien! At holde strategiweekend med Johanne og lægge planer for det næste år, og at få styr på min praktikplads til foråret.

Og ked af det?

Jeg synes verden har været et hårdt sted i 2016. Trump er trist, Syrien er trist, fremmedhadet er trist.

Hvad ville du ønske, at du havde gjort mere af?

Chillet og set mine venner.

2016-4

Og mindre af?

Tjekket sociale medier om morgenen. Super dårlig vane, som jeg vil af med first thing i det nye år.

Blev du forelsket i år?

Ja, i alle dem fra SKAM, fordi de er så mega søde, og lidt i Emily og Kathleen fra Being Boss, fordi de er så seje.

Årets yndlingsbog?

Glasklokken af Sylvia Plath i Olga Ravn og Mette Moestrups oversættelse var fantastisk. Og lige nu er jeg helt væk i Kirsten Thorups fire bøger om Jonna. Er nået til den sidste, som er 700 sider lang.

2016-1

Hvad brugte du dine penge på?

Mad, rejser og visdomstænder. Mest mad, som det plejer at være. Altså når man ser bort fra de faste udgifter til husleje, gas, el, forsikring og sådan, som suverænt er den største post på mit budget.

Var der noget, du ønskede dig og fik?

Et værelse på et hotel i en tilfældig bjerglandsby i Italien.

Hvad lavede du på din fødselsdag i 2016?

Det var jo lige forleden, den 22. december! Jeg spiste brunch med en veninde og snakkede i timevis, fik to veninder på besøg om eftermiddagen, og inviterede min familie på pasta og chokoladekage om aftenen. Det var en virkelig dejlig dag.

2016-5

Er der noget, som kunne have gjort dit år endnu bedre?

Et andet resultat af præsidentvalget, færre besøg hos tandlægen og en ekstra dag i ugen.

Hvem savnede du?

Alle mine travle venner, som flytter til Saudi-Arabien og får børn og er læger og sådan. Ikke på samme tid, altså.

2016-6

Hvad var dine mest læste blogindlæg i 2016?

Veganske amerikanske pandekager
Guide: Sådan lever din basilikum længere
10 veganske madpakker #3
Video: Koldhævede boller
Sender du mig en ønskeliste?

Husk at du kan følge med på instagram @emmaslebsager, hvor jeg deler lidt andre sider af mit liv, end jeg gør på bloggen. Og rigtig, rigtig godt nytår!

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

13 kommentarer

 • Besvar
  Mo
  28. december 2016 at 16:25

  Hvor er det en fin måde at samle op på året på. Mega sejt at du har rejst rundt uden at flyve! Og så er jeg lidt nysgerrig, hvilke stiklinger fik du byttet dig til? :)

  • Besvar
   Emma
   28. december 2016 at 19:03

   Tak :) Du må gerne låne listen! Jeg fik byttet mig til paletblad og en duftgeranium! Måske de skal vises frem her?

   • Besvar
    Mo
    28. december 2016 at 23:30

    Mange tak, det kunne da godt være jeg skulle låne den liste! :)

 • Besvar
  Rikke
  28. december 2016 at 17:51

  Lyder som en dejligt år. Og glæder mig til mere grønt samarbejde i det nye!! :)
  Og tror også italiensk chokolsdeis ville være på min liste, tænk at have levet et helt liv uden ;)

  • Besvar
   Emma
   28. december 2016 at 19:04

   Jep, det glæder jeg mig også til Rikke! Den er svær at slå, den italienske is.

 • Besvar
  Linn
  28. december 2016 at 17:53

  Skøn liste! Og jeg synes også, du (eller I) er meget seje, der har fået Sustain Daily op og stå og til sådan en selvfølgelighed i blogverden. Godt initiativ og godt gået! :)

  • Besvar
   Emma
   28. december 2016 at 19:05

   Tusind tak Linn! Det gør mig virkelig glad at høre, at du ser os som en selvfølgelighed allerede :)

 • Besvar
  Moderne Husførelse
  29. december 2016 at 11:27

  Jeg er så enig med Linn og så må jeg indrømme at jeg også er vild med de seje kvinder fra being boss. De er bare bad ass på den skønneste måde.

  • Besvar
   Emma
   29. december 2016 at 13:08

   Årh tak! Og ja, de er nemlig mega bad ass!

 • Besvar
  Thea
  29. december 2016 at 17:22

  Virkelig skøn blog du har Emma! Jeg arbejder selv på at leve mere bæredygtigt, så din blog er helt klart en inspirationskilde! :-) Det lyder fedt med tog til Italien – kan man læse mere om den tur et sted på din blog?

  • Besvar
   Emma
   30. december 2016 at 23:53

   Tusind tak Thea! Det er dejligt at høre. Jeg har ikke skrevet om sommerferien, men vi tog toget til Ravenna med stop i München – du kan bare spørge hvis der er noget specielt du vil vide :)

 • Besvar
  Marie
  30. december 2016 at 15:14

  Først og fremmest tak for en god og inspirerende blog! Jeg har læst Kirsten Thorups “Lille Jonna” for mange år siden og var ikke klar over at det var en serie. Hvad er titlerne på de følgende bøger?

  • Besvar
   Emma
   30. december 2016 at 23:55

   Tak selv fordi du kommenterer! Altid dejligt :) Uh hvis du kun har læst den første, har du vildt meget til gode! De næste hedder Den lange sommer, Himmel og helvede og Den yderste grænse.

  Skriv en kommentar