Mad

10 veganske madpakker

Jeg er vild med at have en god madpakke med på uni. Selvfølgelig er der ikke tid til de helt store forberedelser hver morgen, men det gør ikke noget. Jeg bliver nemlig bedre og bedre til at tænke kreativt med de ting, jeg har derhjemme, jo flere madpakker jeg smører. En god madpakke består i min hverdag af en eller anden form for solid næring – rugbrød, boller, bønner eller rester fra aftenen inden – suppleret med frisk frugt, grøntsager og/eller nødder og tørret frugt til at snacke i de små pauser. Jeg kan anbefale at bruge glas som opbevaring i stedet for plastikposer. Det er både rarere at se på og bedre for miljøet.

1. En rest bulgur og en rest græskarcurry, edamamebønner, et æble og en pære.

2. Råkost af rødbede, gulerod og æble, rugbrød med peanutbutter, en bolle, en pære og en rawbite.

3. To skiver ristet rugbrød, en avokado, en bøtte med nødder og dadler, en pære, et æble.

4. Et glas med hvide bønner, grøn pesto (den veganske fra Urtekram), avokado og gulerod, en rød peberfrugt, et æble og blandede hassel- og paranødder.

5. En rest græskarsuppe, en pirog, et æble, en pose med peberfrugt, agurk og gulerod.

6. En rest dhal med røde linser, hummus og gulerodsstænger til at spise den med, to små æbler.

7. En rest broccolisuppe, en græskarbolle med streich og to pærer.

8. Gulerod, agurk og peberfrugt i stave, pasta med rød pesto, et stykke knækbrød og en banan.

 

9. To skiver ristet rugbrød, en avokado, tre lilla gulerødder, et stykke agurk.

10. Gulerødder, peberfrugt og æble, rosiner, en olivenbolle og en rugbrødsmad med falafler og streich. Velbekomme!

 

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

13 kommentarer

 • Besvar
  Maria
  17. november 2014 at 09:28

  Skønne skønne madpakker !!!

  • Besvar
   Emma
   18. november 2014 at 09:29

   Tak skal du have!

 • Besvar
  Emilie
  17. november 2014 at 18:20

  Jeg synes simpelthen, de er så fine, dine madpakker, jeg er også selv et rigtigt madpakkemenneske. Mine venner griner altid af mig, når jeg kommer på læsesalen med min cykelkurv fyldt med mad, fordi der ikke er plads i tasken

  • Besvar
   Emma
   18. november 2014 at 09:29

   Haha, det gør jeg også nogle gange! Dejligt at vi er flere madpakkeentusiaster :)

 • Besvar
  Amalie
  17. november 2014 at 22:04

  Hvor har du fået dine fine glas fra? altså dem til opbevaring

  • Besvar
   Emma
   18. november 2014 at 09:31

   Dem med metalklemmerne og gummiringene (som jeg bruger til de store af til suppe og de små til nødder) er Weck-glas, som man blandt andet kan købe i Skjalm P i København og nogle gange kan få som spotvare i Netto. Dem med hvide låg, som jeg bruger til grøntsagsstænger, ris, bønner osv. er gamle peanutbutterglas, som jeg synes har den perfekte størrelse!

 • Besvar
  Rikke
  19. november 2014 at 21:15

  Sikke nogle skønne madpakker. Jeg er også stor madpakke fan, og der bliver også grint lidt af mine 700 bøtter jeg hiver op af tasken, men også kigget lidt misundeligt nogen gange ;)

  • Besvar
   Emma
   19. november 2014 at 22:55

   Hehe, åh, madpakker der består af 700 bøtter er jo det rene kræs!

 • Besvar
  Mathilde
  25. november 2014 at 14:02

  Hejsa, er enig, sikke nogle lækre madpakker du laver, SÅ inspirerende. Siden jeg begyndte at følge din blog for et par måneder siden har jeg haft rester med næsten hver dag, det er virkelig hyggeligt! ;)
  Jeg har et lille spørgsmål angående dine opbevarings glas/ madpakke glas eller hvad man nu lige skal kalde det. Når du medbringer suppe varmer du det så på universitetet (tænker måske i mikroovne el.l.?) og i så fald, kan glassene så godt holde til at blive varmet op, eller hvad gør du? Et lidt lavpraktisk spørgsmål, men jeg har haft lange debatter med min søde mor om, om det kan lade sig gøre! ;)
  Tusind tak for en dejlig økologisk og miljøbevidst blog, fyldt med fantastisk inspiration!
  Mvh. Mathilde

  • Besvar
   Emma
   25. november 2014 at 16:10

   Hvor godt! Velkommen på resteholdet :) Når jeg har suppe eller dhal eller sådan noget med, så varmer jeg det i mikroovnen på uni. Det kan glassene sagtens holde til – bare man fjerner metalklemmerne og gummiringene fra WECK-glassene og metallåget fra de andre glas. Tusind tak for din fine kommentar <3

 • Besvar
  Michala
  3. januar 2015 at 00:54

  Hvor køber du dit rugbrød? Det ser virkelig lækkert ud

  • Besvar
   Emma
   3. januar 2015 at 10:41

   Det er uden tvivl byens bedste rugbrød! Fra Det Rene Brød (www.detrenebroed.dk), som ligger rundt omkring i byen – deres rugbrød er økologisk, koster det samme som alle andre bageres rugbrød og smager bare 1.000 gange bedre. Det kan jeg virkelig anbefale.

 • Besvar
  » 10 nye veganske madpakker emma slebsager
  12. maj 2015 at 07:18

  […] Her er 10 veganske madpakker fra tidligere, hvis du ikke kan få […]

 • Skriv en kommentar