Perspektiv

10 fordele som vegetar

♥ Grøntsager er billigere end kød.
♥ Man sidder aldrig og tygger i en bid fedt/sene/brusk, som ikke vil forsvinde fra ens mund.
♥ Der er aldrig skærebrætspanik – man kan hakke alting på det samme uden at få kødsaft i salaten.
♥ Man kan sige “Jeg tror på medfølelse og hensynstagen” og faktisk have noget at have det i.
♥ Alle andre vegetarer er automatisk ens venner.
♥ Man bliver god til at smage til, bruge krydderier og prøve nye grøntsager.
♥ Jordkloden bliver glad, fordi man bruger langt mindre vand og CO2 til at holde sig mæt.
♥ Ens flymad er 100 gange bedre end kødspisernes.
♥ Det gør ikke noget, hvis man kommer til at spise noget, der ikke er gennemstegt.
♥ Andre lider (og dør) ikke på grund af ens valg af pålæg.

Har I andre gode?

• Husk at du også kan følge med på instagram @emmaslebsager og på bloglovin'

Relateret indhold

14 kommentarer

  • Besvar
    Julie
    17. januar 2013 at 21:12

    Emma, for jävlan… elsker din blog!

    Jeg er stor fan af rugbrødsmadder, men har svært ved at være opfindsom når det kommer til non-meat pålæg (også fordi ost er fa’ens dyrt og figenpålæg hurtigt bliver lidt kedeligt). Har du nogle forslag??

    • Besvar
      Emma
      17. januar 2013 at 21:21

      Den elsker også dig, Julie!
      Rugbrød er smaddergodt med avokado, ajvar (grøntsagssnask man kan få i grønthandlere), hummus, pesto, vegedeller, bønnemos (kidneybønner blendet med løg og krydderier), peanutbutter eller kogte kartofler – og så kan man altid spice dem op med salat, revet gulerod, tomatskiver, agurk, æble, you name it! Det var lidt veganske idéer – så er der jo også smørreost og rygeost und alles, men det spiser jeg egentlig ikke så tit.

  • Besvar
    Julie
    17. januar 2013 at 22:00

    julie #2 – jeg tror den største fordel er, at man lærer en hel masse nyt. både om at lave mad, men også om landbrug, dyrevelfærd og hvordan hele systemet omkring mad fungerer. det er altid godt, at blive lidt klogere. en anden ting, er at man kan være med til at inspirere andre mennesker til at leve efter, de ting, de tror på. fx er min kæreste og en masse af hans venner blevet enten vegetarer eller stoppet med at spise kød med mindre det er skraldet. det er fandme fedt!

    og det der med pålæg synes jeg virkelig også har været svært. et godt tip er at have pålægget i en lille tupperware eller hvad man nu bruger, da vegetarisk og vegansk pålæg har tendens til at være lidt mere flydende end spegepølse.

  • Besvar
    Julie
    17. januar 2013 at 22:05

    det var godt nok en selvopfundet kommatering, jeg gik brugt der.

  • Besvar
    Julie
    17. januar 2013 at 22:06

    fik*. og nu går jeg min vej.

    • Besvar
      Emma
      17. januar 2013 at 22:53

      Haha Julie! Bloggen elsker også dig, uanset selvopfundne kommaer og tastefejl!
      Jeg ville egentlig også have lavet et punkt, der hed noget à la det, du skriver – noget med at blive klogere, kunne “se klart” eller hvad man skal kalde det. Det blev for romantisk/zenagtigt, så jeg droppede det. Men jeg er helt, helt enig. Og god idé med beholderne. Vidensdeling fra en Julie til en anden.

  • Besvar
    på nye eventyr...
    17. januar 2013 at 23:13

    *Man skal aldrig stange tænder på restaurant eller café fordi der sidder to tons ko mellem tænderne.

    *man er aldrig overmæt på den virkeligt ubehageligt tunge måde.

    *Man tænker for det meste en smule mere over, hvad man i det hele taget putter i munden.

    *Man kan lave enormt sjove jokes til en venner der spiser køs om at man er begyndt at spise kød og de sgu da godt kunne have købt én dil dig også. Og se dem se ud som de pludseligt er verdens dårligste vært. Og så lave det gode gamle skulderknytnæveslag og sige “det’ gas, du ka’ ta’ det”

    *Du får muligvis, en omend det kan lade sig gøre, en dårligere humor end da du spiste kød.

    • Besvar
      på nye eventyr...
      17. januar 2013 at 23:19

      Du bliver desværre også dårlig til kommaer og til at taste. Det har vi vist bevist i dag.

    • Besvar
      Emma
      18. januar 2013 at 16:06

      Til gengæld kan man have majs/ananas/appelsin/persille mellem tænderne jævnligt!

  • Besvar
    Cille
    18. januar 2013 at 16:25

    Jeg er veganer.

    Fordele

    1) Det er nemt at holde vægten. (Har altid været normalvægtig) Man skal dog ikke gå amok i “usunde” ting…
    2) Man bliver mæt på en behagelig måde. Jeg føler mig lettere.
    3) Bedre fordøjelse.
    4) Mere energi.
    5) Mere lækkert mad :D

    • Besvar
      Emma
      19. januar 2013 at 15:23

      Ja, den sidste er jo sådan set en ret god grund! Jeg har altid syntes, at salaten var det lækreste på hele bordet – nu spiser jeg nærmest ikke andet :D

  • Besvar
    Camilla
    22. januar 2013 at 18:55

    Åh Emma!
    Et lille opråd fra en ny vegetar lige her. Lige siden min højskolestart har min kost udelukket været vegetarisk og min krop har aldrig haft det bedre. Et lille glad hurra! :-)

    • Besvar
      Emma
      23. januar 2013 at 19:13

      JAAAAAA! Hvor er det godt! Det var også på Vallekilde, at jeg blev vegetar :) Er det stadig Mettes fantastiske mad, I spiser?

      • Besvar
        Camilla
        24. januar 2013 at 09:20

        Ja skønne Mettes madparadis! Mums!

    Skriv en kommentar